Stormzy lemondott egy fesztivál fellépést a biztonságiak rasszista hozzáállása miatt

Stormzy bocsánatot kért a rajongóktól, de úgy érzi, muszáj drasztikus lépéseket tennie, ha ez segít bármit a rasszizmus elleni küzdelemben, írja a Dazeddigital.

Stormzy az osztrák Snowbombing Festivalra volt hivatalos, de Instagram-sztorikban magyarázta el, miért kellett az utolsó pillanatban lemondania a fellépést. Állítása szerint a menedzserét és barátait faji alapú megkülönböztetés érte a fesztiválon.

Julian Schnabel: Rendezhetnek fehérek feketékről szóló filmet?

A megosztó személyiségű rendező és művész, Julian Schnable interjút adott a The Guardian számáram, ahol megosztotta gondolatait a fehér rendezők feketékről szóló történeteivel kapcsolatban zajló vitáról. A művész azzal kapcsolatban szólalt meg, hogy az Oscar-díjas Zöld könyv rendezőjét, Peter Farrelly-t kritizálták az afro-amerikai zenész, Don Shirley ábrázolása miatt.


A zenész elmondása alapján a biztonságiak agresszívan kezelték a csapatát, arra hivatkozva, hogy okuk van azt feltételezni, valakinél fegyver van.

Egyikükre sem volt igaz a leírás, mégis megcélozták őket és fizikailag erőszakos módon bántak velük.

Stormzy elnézést kért a rajongóktól, elárulta, ő is mérges lenne, ha pénzt és időt pazarolna arra, hogy lásson egy művészt, aki az utolsó pillanatban lemondja. Nem akar csalódást okozni, de mindent megtesz azért, hogy kifejezhesse a rasszizmus elleni véleményét.

No Title

Stormzy boycotting a festival because they racially abused his friends is one of the reasons why I love him (more info on his IG story) pic.twitter.com/wdLxGeomIE

A fesztivál is megerősítette a koncert elmaradását. Eszerint a biztonságiak figyelmeztetést kaptak, hogy lehetséges, egy látogatónál fegyver van. Ezután a protokoll szerint néhány látogatót a bejárathoz kísértek és átvizsgáltak, de nem találtak fegyvert. A közleményben az áll, ebbe a csapatba tartozott Stormzy menedzsere is, és nem voltak megelégedve a bánásmóddal, emiatt marad el a koncert. Elnézést kértek a zenésztől, és biztosították, hogy komolyan veszik a problémát.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból