Hallgatom Stormzy lemondott egy fesztivál fellépést a biztonságiak rasszista hozzáállása...

Stormzy lemondott egy fesztivál fellépést a biztonságiak rasszista hozzáállása miatt

Promóció

Stormzy bocsánatot kért a rajongóktól, de úgy érzi, muszáj drasztikus lépéseket tennie, ha ez segít bármit a rasszizmus elleni küzdelemben, írja a Dazeddigital.

Promóció
- Advertisement -

Stormzy az osztrák Snowbombing Festivalra volt hivatalos, de Instagram-sztorikban magyarázta el, miért kellett az utolsó pillanatban lemondania a fellépést. Állítása szerint a menedzserét és barátait faji alapú megkülönböztetés érte a fesztiválon.

Julian Schnabel: Rendezhetnek fehérek feketékről szóló filmet?

A megosztó személyiségű rendező és művész, Julian Schnable interjút adott a The Guardian számáram, ahol megosztotta gondolatait a fehér rendezők feketékről szóló történeteivel kapcsolatban zajló vitáról. A művész azzal kapcsolatban szólalt meg, hogy az Oscar-díjas Zöld könyv rendezőjét, Peter Farrelly-t kritizálták az afro-amerikai zenész, Don Shirley ábrázolása miatt.


A zenész elmondása alapján a biztonságiak agresszívan kezelték a csapatát, arra hivatkozva, hogy okuk van azt feltételezni, valakinél fegyver van.

Egyikükre sem volt igaz a leírás, mégis megcélozták őket és fizikailag erőszakos módon bántak velük.

Stormzy elnézést kért a rajongóktól, elárulta, ő is mérges lenne, ha pénzt és időt pazarolna arra, hogy lásson egy művészt, aki az utolsó pillanatban lemondja. Nem akar csalódást okozni, de mindent megtesz azért, hogy kifejezhesse a rasszizmus elleni véleményét.

HabKat on Twitter

Stormzy boycotting a festival because they racially abused his friends is one of the reasons why I love him (more info on his IG story)

A fesztivál is megerősítette a koncert elmaradását. Eszerint a biztonságiak figyelmeztetést kaptak, hogy lehetséges, egy látogatónál fegyver van. Ezután a protokoll szerint néhány látogatót a bejárathoz kísértek és átvizsgáltak, de nem találtak fegyvert. A közleményben az áll, ebbe a csapatba tartozott Stormzy menedzsere is, és nem voltak megelégedve a bánásmóddal, emiatt marad el a koncert. Elnézést kértek a zenésztől, és biztosították, hogy komolyan veszik a problémát.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3