Hallgatom Ösztöndíjprogramot indít Stormzy a Cambridge-i Egyetemen

Ösztöndíjprogramot indít Stormzy a Cambridge-i Egyetemen

Promóció

Két első diplomáját szerző színes bőrű hallgató tandíját finanszírozza Stormzy, írja a DazedAz énekes ezzel szeretné támogatni azokat a kisebbségi etnikumokat, akik között aránytalanul kevés a diplomás.

Promóció
- Advertisement -

Másodjára indítja el Stormzy saját felsőoktatási ösztöndíját. A brit rapper két színes bőrű, tanulmányait kezdő fiatalnak a képzés teljes költségét finanszírozza. Az ösztöndíjat egyelőre saját pénzből fedezi, és reméli, hogy más módon tudja még folytatni.

Stormzy a 2019-es Glastonbury-n / Fotó: Andy Whitton

A szerencsés kiválasztottak kilétét érthető okokból nem fedte fel a londoni zenész, azt azonban igen, hogy szemmel követi egyetemi teljesítményüket. A program tavaly indult el és akkor is két diákot támogatott. A művész eredetileg az Oxford-i Egyetem hallgatóit segítette volna, de az intézmény vezetősége elutasította.

Stormzy lemondott egy fesztivál fellépést, mert a biztonságiak rasszista hozzáállása miatt

Stormzy az osztrák Snowbombing Festivalra volt hivatalos, de Instagram-sztorikban magyarázta el, miért kellett az utolsó pillanatban lemondania a fellépést. Állítása szerint a menedzserét és barátait faji alapú megkülönböztetés érte a fesztiválon. A megosztó személyiségű rendező és művész, Julian Schnable interjút adott a The Guardian számáram, ahol megosztotta gondolatait a fehér rendezők feketékről szóló történeteivel kapcsolatban zajló vitáról.

Stephen Toope professzor, a Cambride-i Egyetem rektorhelyettese szerint Stormzy nem csak a zenében, hanem a társadalmi problémák megoldásában is egy inspiráció. Az angol felsőoktatás rendkívül kevés diplomást termel ki a kisebbségi etnikumúakból. A Business Insider adatai szerint 2017-ben a 2210 egyetemi férőhelyből 40-et töltöttek be színes bőrűek a Cambridge-i intézményben.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3