Két első diplomáját szerző színes bőrű hallgató tandíját finanszírozza Stormzy, írja a DazedAz énekes ezzel szeretné támogatni azokat a kisebbségi etnikumokat, akik között aránytalanul kevés a diplomás.

Másodjára indítja el Stormzy saját felsőoktatási ösztöndíját. A brit rapper két színes bőrű, tanulmányait kezdő fiatalnak a képzés teljes költségét finanszírozza. Az ösztöndíjat egyelőre saját pénzből fedezi, és reméli, hogy más módon tudja még folytatni.

Stormzy Cambridge Ösztöndíj
Stormzy A 2019-Es Glastonbury-N / Fotó: Andy Whitton

A szerencsés kiválasztottak kilétét érthető okokból nem fedte fel a londoni zenész, azt azonban igen, hogy szemmel követi egyetemi teljesítményüket. A program tavaly indult el és akkor is két diákot támogatott. A művész eredetileg az Oxford-i Egyetem hallgatóit segítette volna, de az intézmény vezetősége elutasította.

Stormzy lemondott egy fesztivál fellépést, mert a biztonságiak rasszista hozzáállása miatt

Stormzy az osztrák Snowbombing Festivalra volt hivatalos, de Instagram-sztorikban magyarázta el, miért kellett az utolsó pillanatban lemondania a fellépést. Állítása szerint a menedzserét és barátait faji alapú megkülönböztetés érte a fesztiválon. A megosztó személyiségű rendező és művész, Julian Schnable interjút adott a The Guardian számáram, ahol megosztotta gondolatait a fehér rendezők feketékről szóló történeteivel kapcsolatban zajló vitáról.

Stephen Toope professzor, a Cambride-i Egyetem rektorhelyettese szerint Stormzy nem csak a zenében, hanem a társadalmi problémák megoldásában is egy inspiráció. Az angol felsőoktatás rendkívül kevés diplomást termel ki a kisebbségi etnikumúakból. A Business Insider adatai szerint 2017-ben a 2210 egyetemi férőhelyből 40-et töltöttek be színes bőrűek a Cambridge-i intézményben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.