Két első diplomáját szerző színes bőrű hallgató tandíját finanszírozza Stormzy, írja a DazedAz énekes ezzel szeretné támogatni azokat a kisebbségi etnikumokat, akik között aránytalanul kevés a diplomás.

Másodjára indítja el Stormzy saját felsőoktatási ösztöndíját. A brit rapper két színes bőrű, tanulmányait kezdő fiatalnak a képzés teljes költségét finanszírozza. Az ösztöndíjat egyelőre saját pénzből fedezi, és reméli, hogy más módon tudja még folytatni.

Stormzy Cambridge Ösztöndíj
Stormzy A 2019-Es Glastonbury-N / Fotó: Andy Whitton

A szerencsés kiválasztottak kilétét érthető okokból nem fedte fel a londoni zenész, azt azonban igen, hogy szemmel követi egyetemi teljesítményüket. A program tavaly indult el és akkor is két diákot támogatott. A művész eredetileg az Oxford-i Egyetem hallgatóit segítette volna, de az intézmény vezetősége elutasította.

Stormzy lemondott egy fesztivál fellépést, mert a biztonságiak rasszista hozzáállása miatt

Stormzy az osztrák Snowbombing Festivalra volt hivatalos, de Instagram-sztorikban magyarázta el, miért kellett az utolsó pillanatban lemondania a fellépést. Állítása szerint a menedzserét és barátait faji alapú megkülönböztetés érte a fesztiválon. A megosztó személyiségű rendező és művész, Julian Schnable interjút adott a The Guardian számáram, ahol megosztotta gondolatait a fehér rendezők feketékről szóló történeteivel kapcsolatban zajló vitáról.

Stephen Toope professzor, a Cambride-i Egyetem rektorhelyettese szerint Stormzy nem csak a zenében, hanem a társadalmi problémák megoldásában is egy inspiráció. Az angol felsőoktatás rendkívül kevés diplomást termel ki a kisebbségi etnikumúakból. A Business Insider adatai szerint 2017-ben a 2210 egyetemi férőhelyből 40-et töltöttek be színes bőrűek a Cambridge-i intézményben.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet