Stormzy több mint 3,7 milliárd forinttal támogatja a brit feketék ügyét

A rapper, Stormzy életre szóló elkötelezettségnek tartja a rasszizmusellenes küzdelmet és a feketék pénzügyi támogatását.

A rapper másokat is adományozásra szólít fel a rasszizmusellenes célok jegyében

A Black Lives Matter-mozgalom mellett tüntetők sorakoznak fel Amerika-szerte, Londoban, de még Budapesten is. Billie Eilish oldalán a sztárok is tömegesen adományoznak és gyűjtenek aláírást az ügy támogatása érdekében.

Stormzy bejelentette, hogy a következő tíz év folyamán 10 millió fonttal, több mint 3,7 milliárd forinttal támogat rasszizmusellenes ügyeket az Egyesült Királyságban, írja a The Guardian. Olyan szervezeteknek, mozgalmaknak adományoz majd, amelyek a rasszok közötti egyenlőségért, az igazságos reformokért és a feketék jogaiért küzdenek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Harcolnunk kell a régi rasszista rendszer ellen, amiben élünk, és születésünktől kezdve kudarcra ítél bennünket[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a sikeres rapper.

stormzy adomanyoz black lives matter
Stromzy, a rapper / Fotó: SplashNews

A pénzadományokat Stormzy és a cége, a #Merky biztosítja majd. A rapper arra szólít fel másokat is, hogy álljanak mellé és adományozzanak a feketék jogaiért. Stormzy korábban is aktívan tevékenykedett a faji megkülönböztetés ellen. Ösztöndíjprogramot szervezett színes bőrű diákoknak, vagy fellépést mondott le a szervezők rasszista hozzáállása miatt.

A rapper szerint a britek is rasszisták

Stormzy részt vett a londoni parlament előtti rasszizmusellenes demonstráción is, amely a George Floyd halála miatt kialakult Black Lives Matter-mozgalom kapcsán szerveződött. A rapper korábban azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyságban is léteznek rasszizmushoz köthető problémák, amelyeket Boris Johnson még bátorít is.

Jennifer Aniston nem fukarkodik, ha rasszizmusról van szó: 300 milliót adományozott

George Floyd halála után elindult Black Lives Matter mozgalom kapcsán a világon rengeteg ember és vállalat fejezte ki szolidaritását, tüntetésekkel, petíciók aláírásával vagy különböző szervezetek támogatásával. Legutóbb a Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston 1 millió dollárt adományozott a Color Of Change (A változás színe) antirasszista szervezetnek, írja a .

Számos művész kezdett adományozni a feketék ügye érdekében, miután George Floyd tragikus halála rávilágított a rendőri brutalitás problémájára Amerikában. A Black Lives Matter rasszizmusellenes kezdeményezés mellett felsorakozott a BTS koreai pop-banda és a kanadai R&B énekes The Weeknd is, aki 500 ezer dollárt ajánlott fel. Maga Lady Gaga bejelentette a társadalmi igazság kezdeményezést, míg más sztárok mint például Harry Styles és Drake olyan alapítványokat támogatnak, akik kifizetik az utcai megmozdulásokon letartóztatott tüntetők óvadékát.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból