Másik dimenzióban les áldozatára a Stranger Things című filmsorozat ikonikus szörnyetege, a demogorgon. De mit lehet tudni róla? Honnan jött, több van belőle, és honnan erednek a képességei? Cikkünk hasonló kérdések nyomába ered.

Honnan származik?

Demogorgon2
Részlet A Stranger Things Című Sorozatból / Fotó: Screen Rant

A Tótágas nevű másik dimenzióban él, de a valódi származási helye ismeretlen. A Hawkins Labor akkor talált rá, abszolút véletlenül, amikor Tizenegyen kísérleteztek. Akit elkap, azt hasonlóan „elraktározza”, ahogy a Nyolcadik utas a Halál széria szörnyei teszik azt prédájukkal. A Demogorgon egy másik dimenzió szülötte, vagy más intelligens lények hozták létre? A negyedik évad, ami a Szovjetunióba is elkalandozza a nézőket lehet erről a kérdésről is fellebbenti a fátylat.

Több is van belőle?

Demogorgon6
Részlet A Stranger Things Című Sorozatból / Fotó: Screen Rant

Ha tojásból jön létre, természetes úton szaporodik, és nem laboratóriumi körülmények között „teremtették”, akkor lehet nincs egyedül. Az első évadban biztos, hogy csak egyetlen példányt látunk. A második évadban részben hasonló, mégis eltérő szörny szerepel. Távoli rokon, továbbfejlesztett példány lenne?

Tud kommunikálni?

Demogorgon7
Részlet A Stranger Things Című Sorozatból / Fotó: Screen Rant

Csak üvöltést és sikoltozást hallottunk eddig a Demogorgontól. Az állatias viselkedés keretein belül sem mutat túl sok kifinomultságot. Ha tudna kommunikálni a rém az egyet jelentene azzal, hogy több van belőle. Ki társalogna saját magával?

Hím vagy nőstény?

Demogorgon3
Részlet A Stranger Things Című Sorozatból / Fotó: Screen Rant

Elsőre nem tűnik túl fontos kérdésnek, mégis sok mindent átrajzolhat ez. Elég a tojásokra gondolni. Kíváncsian várjuk, hogy a következő évadban tisztázódik-e a Demogorgon eredete, esetleg feltűnik-e egy másik példány. Ki tudja? Lehet Tótágasban összeül a rokonság.

Hogyan él túl mindent?

Demogorgon4
Részlet A Stranger Things Című Sorozatból / Fotó: Screen Rant

Hiába esik csapdába, akkor is képes teljes formájában visszatérni. Sosem tűnik el igazán, sosem árt neki véglegesen semmi. Miért regenerálódik a szervezete ennyire jól? Ez lenne az oka annak, hogy a Labor foglyul akarta ejteni? Ki tudja, lehet a képességét szerették volna megszerezni, hogy gyógyászati célokra használják fel. A Demogorgon lenne az emberi faj túlélésének kulcsa?

Hogyan képes ugrálni a dimenziók között?

Demogorgon5
Részlet A Stranger Things Című Sorozatból / Fotó: Screen Rant

A rém valószínűleg a hangok alapján vadászik és tájékozódik, bár ennek módja nem tiszta. Nem egy agyatlan gyilkológép, erre “utazásai” szolgálnak ékes bizonyítékul. A Demogorgon legellentmondásosabb képessége a dimenziók közötti ugrás. Hogyan és miért képes erre? A sorozat nézői emlékezhetnek rá, hogy ekkor az elektromos világítás hajlamos megzavarodni. Milyen kapcsolatban állhat a fény, az elektromosság és a Demogorgon „utazása”?

Kinek az utasításaira cselekedett?

Demogorgon9
Részlet A Stranger Things Című Sorozatból / Fotó: Screen Rant

Lehet valaki befolyásolta a szörnyeteg cselekedeteit? Esetleg a második évadban színre lépő agyszívó lenne a bábmester? Egymástól független lényekként láttuk ténykedni őket, mégis lehetséges, hogy mélyebb kapcsolat lappang köztük.

Miért pont Will?

Demogorgon11
Részlet A Stranger Things Című Sorozatból / Fotó: Screen Rant

Will az első áldozata a Demogorgonnak, az ő eltűnésével nyit maga a sorozat is. De miért pont ő? Rossz időben volt rossz helyen? Talán a hazafelé vezető út során a legkönnyebben őt ragadhatta el a rém. Az is lehet, hogy bővebb magyarázatot csak a következő évadban kapunk erre a kérdésre.

Köszönjük, Screen Rant!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.