Lehet, hogy a Stranger Things srácai nem is igazi barátok?

Stranger Things kölyökcsapata egy stabil és kikezdhetetlen egységként jelenik meg  a sorozatban. Ám lehet, hogy ez mégsincs így?

A Netflix sci-fi sorozatában egy Hawkins nevű amerikai kisvárosban egy tinédzserekből álló csapat verődök össze: Eleven, Mike, Lucas, Dustin személyében. A csapathoz később csatlakozik Max is, a második évadban. A tagok erősen kötődnek egymáshoz, de a barátságok mégsem tökéletesek. Összegyűjtöttünk 10 olyan jelet, ami arra utal, hogy mégsem olyan nagy haverok a Stranger Things szereplői.

Mike Elevent választja a barátai helyett

stranger things mike eleven
/ Fotó: Netflix

A sorozaban Eleven és Mike között van a legromantikusabb kapcsolat. Miután El megszökik a Hawkins Laboratóriumból, találkozik Mike-kal, Lucas-szal és Dustinnal, akik az elveszett barátjukat Willt keresik. Az El által gerjesztett féltékenykedés miatt, először Mike és Lucas barátsága romlik meg. Később Mike a csapattól is egyre jobban eltávolodik, hogy Elevennel lehessen.

Mike és Max nem kedvelik egymást

stranger things mike es
/ Fotó: Netflix

Max és mostohatestvére, Billy a második évadban csatlakoznak a Stranger Things-csapatához. Mike és Max közötti feszültség a harmadik évdra csúcsosodik ki, amikor is Mike szakít Elevennel, Max miatt, aki arra biztatja a lányt, hogy legyen független a barátjától.

Sok időt töltenek különálló kalandokban

stranger things 4
/ Fotó: Netflix

Az első évadban még szilárdnak tűnő barátságok a sorozat előrehaladtával egyre inkább fellazulnak. A srácok külön-külön keverednek kalandokba . Dustin akkor kezd el eltávolodni a barátaitól, a második évadban, amikor barátságot köt Steve Harringtonnal. A harmadik évadban Dustin már teljesen elkülönül a csapattól, egészen a titkos orosz bázison zajló fináléig.

A barátságok elsődlegesen egy videójáték köré épülnek

stranger things d and g
/ Fotó: Netflix

A csapat tagja az első évadban még imádják a Dungeons & Dragons című játékot, amely jelezte a fantasy iránti rajongásukat, és közel hozta őket egymáshoz. A harmadik évadban Will az egyetlen, aki még játszik a D&D-vel, ami jelzi, hogy a többiek felnőttek és más az érdeklődésük. A barátság a játék köré épült, amely szépen lassan felbomlott, ahogy a csapat tagjai lassan ráuntak.

Lucas és Dustin barátsága majdnem véget ért, Max miatt

stranger things lucas es dustin
/ Fotó: Netflix

Max érkezése felborítja a csapatkohéziót. Mike eleinte hezitál, hogy új taggal bővítse a csapatot, később pedig ellenséges lesz Max-szal, miután elveszíti Elevent. Dustin és Lucas mindketten érzéseket táplálnak a kamaszlány, Max iránt. Ezt szintén megsínyli a csapat egysége.

Lucas és Mike  barátságra majdnem véget ér Eleven miatt

stranger things mike es lucas verekednek
/ Fotó: Netflix

Lucas többször is szembe kerül barátaival, a Stranger Things-ben. A második évadban Dustinnal vitázik Max miatt. Az első évadban pedig Eleven iránt táplált érzelmei miatt, ingott meg a barátsága Mike-kal. Lucas és Eleven végül félretették nézeteltéréseiket, és valódi barátokká váltak. A lányok feltűnése többször is próbára tette a csapat egységét.

A csapatot a közös ellenség kovácsolja össze

stranger things demogorgon gonosz
/ Fotó: Netflix

Mike, Dustin, Will és Lucas már sorozat legelején is barátok. Míg Eleven és Max csak később csatlakozik hozzájuk.A csapat igazán akkor kovácsolódik össze, amikor fel kell venniük a harcot, a másik dimenzióból érkező szörnnyel.

A csapattagok sokat vitáznak

stranger things sorozat stranger things 3 évad stranger things 4 évad
Stranger Things sorozat / Fotó: Netflix

A csapat tagjaitól nem áll távol a civakodás, a sorozatban elég sok időt töltenek ezzel a tevékenységgel. Ez egyrészt érthető, az életkorukból fakadóan, de egy idő után már fárasztó lehet. Igaz, sokat veszekednek, de végül mindig megtalálják a közös hangot és kiállnak egymásért.

A barátok nem hazudnak egymásnak – vagy mégis?

stranger things harmadik évad millie bobby brown finn wolfhard
Stranger Things / Fotó: Netflix

A csapat egyik fő szabálya, hogy a barátok nem hazudnak egymásnak. El ezt a szabályt komolyan is veszi, egészen addig, amíg Mike hazudik neki a harmadik évadban, a nagymamájával kapcsolatban.

Ahogy felnőnek a karakterek, egyre távolodnak egymástól

stranger things 4 baratok
/ Fotó: Netflix

Az elején még egységes csapat a harmadik évadban különválik, az egyik szomorú jelenetben. Mikor Eleven elköltözik Hawkinsból a csapat végérvényesen felbomlik. A negyedik évad közeledtével persze a csapattagok ismét egymásra találnak, de nem tudjuk még, hogy a barátságok megmaradnak-e felnőttkorukig is.

Köszönjük, Screen Rant!

További Stranger Things-zel – mint például a negyedik évaddal – kapcsolatos cikkeinket itt olvashatsz.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból