Stranger Things kölyökcsapata egy stabil és kikezdhetetlen egységként jelenik meg  a sorozatban. Ám lehet, hogy ez mégsincs így?

A Netflix sci-fi sorozatában egy Hawkins nevű amerikai kisvárosban egy tinédzserekből álló csapat verődök össze: Eleven, Mike, Lucas, Dustin személyében. A csapathoz később csatlakozik Max is, a második évadban. A tagok erősen kötődnek egymáshoz, de a barátságok mégsem tökéletesek. Összegyűjtöttünk 10 olyan jelet, ami arra utal, hogy mégsem olyan nagy haverok a Stranger Things szereplői.

Mike Elevent választja a barátai helyett

Stranger Things Mike Eleven
/ Fotó: Netflix

A sorozaban Eleven és Mike között van a legromantikusabb kapcsolat. Miután El megszökik a Hawkins Laboratóriumból, találkozik Mike-kal, Lucas-szal és Dustinnal, akik az elveszett barátjukat Willt keresik. Az El által gerjesztett féltékenykedés miatt, először Mike és Lucas barátsága romlik meg. Később Mike a csapattól is egyre jobban eltávolodik, hogy Elevennel lehessen.

Mike és Max nem kedvelik egymást

Stranger Things Mike Es
/ Fotó: Netflix

Max és mostohatestvére, Billy a második évadban csatlakoznak a Stranger Things-csapatához. Mike és Max közötti feszültség a harmadik évdra csúcsosodik ki, amikor is Mike szakít Elevennel, Max miatt, aki arra biztatja a lányt, hogy legyen független a barátjától.

Sok időt töltenek különálló kalandokban

Stranger Things 4
/ Fotó: Netflix

Az első évadban még szilárdnak tűnő barátságok a sorozat előrehaladtával egyre inkább fellazulnak. A srácok külön-külön keverednek kalandokba . Dustin akkor kezd el eltávolodni a barátaitól, a második évadban, amikor barátságot köt Steve Harringtonnal. A harmadik évadban Dustin már teljesen elkülönül a csapattól, egészen a titkos orosz bázison zajló fináléig.

A barátságok elsődlegesen egy videójáték köré épülnek

Stranger Things D And G
/ Fotó: Netflix

A csapat tagja az első évadban még imádják a Dungeons & Dragons című játékot, amely jelezte a fantasy iránti rajongásukat, és közel hozta őket egymáshoz. A harmadik évadban Will az egyetlen, aki még játszik a D&D-vel, ami jelzi, hogy a többiek felnőttek és más az érdeklődésük. A barátság a játék köré épült, amely szépen lassan felbomlott, ahogy a csapat tagjai lassan ráuntak.

Lucas és Dustin barátsága majdnem véget ért, Max miatt

Stranger Things Lucas Es Dustin
/ Fotó: Netflix

Max érkezése felborítja a csapatkohéziót. Mike eleinte hezitál, hogy új taggal bővítse a csapatot, később pedig ellenséges lesz Max-szal, miután elveszíti Elevent. Dustin és Lucas mindketten érzéseket táplálnak a kamaszlány, Max iránt. Ezt szintén megsínyli a csapat egysége.

Lucas és Mike  barátságra majdnem véget ér Eleven miatt

Stranger Things Mike Es Lucas Verekednek
/ Fotó: Netflix

Lucas többször is szembe kerül barátaival, a Stranger Things-ben. A második évadban Dustinnal vitázik Max miatt. Az első évadban pedig Eleven iránt táplált érzelmei miatt, ingott meg a barátsága Mike-kal. Lucas és Eleven végül félretették nézeteltéréseiket, és valódi barátokká váltak. A lányok feltűnése többször is próbára tette a csapat egységét.

A csapatot a közös ellenség kovácsolja össze

Stranger Things Demogorgon Gonosz
/ Fotó: Netflix

Mike, Dustin, Will és Lucas már sorozat legelején is barátok. Míg Eleven és Max csak később csatlakozik hozzájuk.A csapat igazán akkor kovácsolódik össze, amikor fel kell venniük a harcot, a másik dimenzióból érkező szörnnyel.

A csapattagok sokat vitáznak

Stranger Things Sorozat Stranger Things 3 Évad Stranger Things 4 Évad
Stranger Things Sorozat / Fotó: Netflix

A csapat tagjaitól nem áll távol a civakodás, a sorozatban elég sok időt töltenek ezzel a tevékenységgel. Ez egyrészt érthető, az életkorukból fakadóan, de egy idő után már fárasztó lehet. Igaz, sokat veszekednek, de végül mindig megtalálják a közös hangot és kiállnak egymásért.

A barátok nem hazudnak egymásnak – vagy mégis?

Stranger Things Harmadik Évad Millie Bobby Brown Finn Wolfhard
Stranger Things / Fotó: Netflix

A csapat egyik fő szabálya, hogy a barátok nem hazudnak egymásnak. El ezt a szabályt komolyan is veszi, egészen addig, amíg Mike hazudik neki a harmadik évadban, a nagymamájával kapcsolatban.

Ahogy felnőnek a karakterek, egyre távolodnak egymástól

Stranger Things 4 Baratok
/ Fotó: Netflix

Az elején még egységes csapat a harmadik évadban különválik, az egyik szomorú jelenetben. Mikor Eleven elköltözik Hawkinsból a csapat végérvényesen felbomlik. A negyedik évad közeledtével persze a csapattagok ismét egymásra találnak, de nem tudjuk még, hogy a barátságok megmaradnak-e felnőttkorukig is.

Köszönjük, Screen Rant!

További Stranger Things-zel – mint például a negyedik évaddal – kapcsolatos cikkeinket itt olvashatsz.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.