A nyár televíziós szenzációja egyértelműen a Stranger Things 3. évada, amelyre régóta vártunk már. Valaki már túl van az összes részen, esetleg egy komplett Stranger Things-maratonon, valaki beosztja, minden napra jut egy rész. Viszont, aki még nem kezdte el, figyelem: spolier-veszély! Cara Buono uszodai jelenete ugyanis megér egy cikket. Pontosabban a sminkje.

Július 4-én startolt a Stranger Things 3. évadja, ha lehet, még több izgalommal, és tiniszerelemmel. Bőven van mit kielemezni a sorozatban, kezdve az új szereplőktől, a bimbózó románcokon át a pubertás kori problémákig. Van valami, ami talán nem ennyire szembetűnő, mégis érdemes szót ejteni róla. Mrs. Wheeler, azaz Cara Buono elképesztő átváltozása, ami egyrészt a korszakban megjelenő új divatnak köszönhető, másrészt pedig Mike édesanyja életéből sem marad el az új szerelem, bár Billyvel (Dacre Montgomery) való uszodai flörtje inkább fellángolás.

Cara Buono
Minden, Ami A Nyárhoz Kell: Üdítő, Könyv, Élénk Smink / Fotó: Vulture

A sorozat készítői rengeteget kutattak a ’80-as években divatos sminktrendek és öltözködési szokások után. Televíziós showműsorokat és újságképeket nézegettek, hogy minél élethűbb hatást érjenek el. Amy Forsythe sminkes azt szerette volna, hogy Buono sminkje legyen a legszínesebb, jelenete kivételes pillanat volt karaktere történetében.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A legjobb dolog Cara szerepében, hogy valami menőt csinálhattunk, mert ez egy egyszeri alkalom volt, nem valami, amit végig kellett vinnünk a sorozatban[/perfectpullquote]

– magyarázta Forsythe.

Lesz negyedik évad a Stranger Thingsnek? Ezek azok, amiket tudunk eddig

Menjünk vissza januárra! Shawn Lecy, a Stranger Things rendezője és producere bejelentette, hogy négyévados lesz a sorozat. Noha a Netflix egyelőre nem erősítette meg hivatalosan ezt. – mondta Levy a nek. Tehát nagy az esély arra, hogy folytatódik az Eleven vezényelte srácok harca a demogorgonokkal.

A sminkes csapat M.A.C szemhéjpúdert használt, és mivel vízállónak kellett lennie, rengeteg sprayt fújtak a szereplők arcára, hogy a vizes jelenetek után is megmaradjon az eredmény. Buono vízálló szempillaspirált kapott, hogy ne csússzon le teljesen a festék a szeme alá. Miután a színésznő kijön a víz alól, pillantása Montgomeryre mégsem természetellenes, a festék épp csak egy picit kenődött el, amelytől életszerűbb a megjelenése. Fosythe élénk színeket használt, és kétszer annyi mennyiséget kent fel Buono arcára, mint amennyit kellett volna, de a víz és a leheletnyi spirál a szeme alatt pont azt az eredményt érték el, amit a készítők szerettek volna. Élénk, ’80-as évekbeli smink, természetes hatás.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk