A Stranger Things sztárja, a Mike Wheelert alakító Finn Wolfhard tavaly novemberben jelentette be, hogy zenekart alapít. A The Aubreys bandához Malcolme Craig is csatlakozott. A két fiatal együttműködéséből született zenekar első albuma március 13-án, pénteken debütált. 

Rövid, de ütős

Első lemezükön, a Soda and Pieon mindössze három szám hallható, a Brother, a Loved One és az Afraid to Drink nagy reményeket ígér, a sorozat nézői között legalábbis biztosan. 

The Aubreys Matthew Craig Nme
A The Aubreys Tagjai, Finn Wolfhard (Bal) És Malcolm Craig (Jobb) / Fotó: Nme

A dalok leginkább az alternatív rock vagy rock műfajába sorolhatók, a számok azonban energetikusak és egészen egyedi hangzással büszkélkedhetnek. Egészen biztosan megállnák a helyüket a Stranger Things legújabb évadában. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Jóllehet, a The Aubreyszel csak magunknak akartunk válaszolni, vagy épp egymásnak [/perfectpullquote]

nyilatkozott Finn Wolfhard a Malcolme Craiggel való közös munkáról. 

A két fiatal azonban nem először dolgozik együtt, hiszen 11 éves koruk óta zenélnek. Előző zenekaruk a Calpurina sorsa egy gyors siker után azonban hamar leáldozott. 

Honnan az ihlet?

A The Aubreys elárulta az NMEnek azt is, honnan szerezték az első lemezükhöz az inspirációt.  A zenekarra olyan bandák voltak hatással, mint a Wilco, a The Flaming Lips vagy az új-zélandi The Clean. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A dalainkban szerettünk volna a Flaming Lips őrültségét és fülbemászó dallamát egyesíteni a Wilco komolyságával. Ez lebegett a szemünk előtt akkor is, amikor a dalokat írtuk    [/perfectpullquote]

– mondja a fiatal színész.  A srácok nem aggódtak a felvételek miatt sem tekintve, hogy a dalok nem studióban készültek, hanem különböző házakban zajlottak az alkotási folyamatok Vancouverben. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Még próbálom kitalálni, mit kéne csinálnom vagy mi a legjobb nekem. Ez pedig egy csodálatos dolog, amikor még csak 17 vagy [/perfectpullquote]

– mondja Finn Wolfhard.

A Stranger Things Steve Harringtonja, Joe Keery zenésznek sem utolsó

A Stranger Things 3. évadjának sztárja egyértelműen Steve Harrington, akit Joe Keery színész játszik. Keery karaktere amolyan arrogáns, gazdag tinédzserként mutatkozott be a sorozat elején, bár a 2. évad végén már látszott, hogy ő is egy érző ember. A 3.

Nem ez lesz azonban a zenekar utolsó nagy dobása, 2021-ben ugyanis újabb lemezzel kötelezik le a rajongókat. A Stranger Things 4. évadának forgatása, illetve a a Szellemírtók rebootjában való szereplés folytán a fiatal színésznek kevés ideje marad a zenélésre, talán ezzel indokolható a Soda and Pie-on hallható dalok mennyisége is. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk