Hirdetés

Elképesztően izgalmas és egyben inspiráló kezdeményezéssel állt elő a New York Public Library és a Metropolitan Transit Authority (MTA). A Subway Library immáron nem csak álom.

Ugye, mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor legszívesebben még otthon feküdnénk az ágyban és aludnánk, mintsem a munkába robognánk metrón? A földalattin ülünk, s vagy a mobilunkkal próbáljuk elkerülni az idegen szempárokkal való találkozást, vagy bambulunk az értelmetlen reklámokra.

Ám a New York Public Library és a Metropolitan Transit Authority közösen elindított egy kezdeményezést, amelyhez reméljük, Magyarország is csatlakozni fog, hogy a fővárosiak reggelei jobban indulhassanak!

A Subway Library, azaz a Metró Könyvtár, egy ingyenesen elérhető digitális felület, ami az utasokat arra bátorítja, hogy:

böngésszenek és töltsenek le egy csomó könyvet, főleg rövidebb sztorikat, fejezeteket, amelyeket könnyedén és gyorsan lehet olvasni, ezzel téve üdítővé az ingázást

– mondta a New York Public Library munkatársa.

A Transit Wirelessen keresztül az utasok hat hétig korlátlanul hozzáférnek a Subway Library összes terméhez – a WiFi hálózat a vonatokon és az állomásokon egyaránt elérhető az ingázók számára. Aki egyszer csatlakozott, a rendszer a digitális könyvek kánaánjával ajándékozza meg. Százával válogathatnak a New York-iak, és a projekt megálmodói garantálják a könyvimádóknak, hogy a távolság nem fog ezentúl gondot jelenteni – legalábbis nem fog feltűnni, miközben utazik az ember.

A Subway Library elindulását éltetve elindított az MTA egy szerencsés szerelvényt, egy ünnepi járatot, amely külsőleg és belsőleg is átalakításra került a Metró Könyvtár szellemiségére fókuszálva.

A külső burkolaton színes betűk jelzik, hogy valóban a Subway Library-ról van szó. Belül pedig székeket álcáztak úgy, mintha könyvespolcok lennének. Jelenleg, korlátozott ideig, a Brooklyn-i E és F vonalon, valamint Manhattanben és Queensban található meg a szerelvény.

Reméljük, tényleg inspiráló hatással lesz más országokra is ez a csodálatos kezdeményezés!

A fotókat a New York Public Library bocsájtotta rendelkezésünkre.

Facebook Comments
Hirdetés