A Superman Christopher Reeve főszereplésével került a mozikba, de még Muhammad Ali neve is felmerült a film kapcsán.

A negyven éves évforduló kapcsán új kiadásban jelent meg a Superman-film, amelynek audiokommentárjában sok érdekességet megtudhatunk Ilya Salkind producertől. Többek között azt is, hogy a boxlegenda Muhammad Ali is feltűnt a lehetséges szereplők listáján.

Muhammad Ali Vs Superman
Muhammad Ali Vs Superman / Dc Comics

A producer állítása szerint a DC Comics készített egy listát azokról a potenciális színészekről, akik eljátszhatnák a szuperhőst. A listán szerepelt Al Pacino, Dustin Hoffman és még Muhammad Ali is.

Ali személyének ötlet nem volt teljesen elrugaszkodott a valóságtól, hiszen ugyanabban az éven amikor a film megjelent, a képregény változatban is feltűnt a nehézsúlyú bokszoló.

Movies Superman Christopher Reeve
Christopher Reeve, Mint Superman

A szereplőválogatás nagyon komplex volt, hiszen a DC Comics munkatársainak nem csak a szereplőket, hanem a kosztümöket és a díszleteket is jóvá kellett hagynia.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egy részről nagyon védték a képregény-karaktert imidzsét, másrészt viszont nem voltak tisztában a realitássokkal. Hiszen Dustin Hoffman bármilyen tehetséges színész is, nem hiszem, hogy belőle a legjobb Superman vált volna. De lehetséges, hogy igen[/perfectpullquote]

– mondta Ilya Salkind producer.

Dustin Hoffman-t inkább Lex Luthor szerepére kérték fel, de végül is nem Ő hanem Gene Hackman játszhatta el a klasszikus gonosztevőt a filmben.

Salkind egy érdekes anekdotát is megosztott a forgatással kapcsolatban. Gene Hackman akkoriban bajuszt viselt, amit Richard Donner rendező nem nézett jó szemmel, mert úgy gondolta nem illik a karakterhez. Donner készíttetett a sminkesekkel egy álbajuszt, majd alkut kötött a Hackman-nel, hogy leborotválja a bajuszát, amennyiben ő is ezt teszi. Hackman belement a dologba, majd Donner elárulta neki, hogy az övé nem is valódi.

Superman 80 éves – Egy véletlennek köszönhetően született meg a képregényhős

1938-ban a debütáló kiadvány 10 centbe került. Ugyanez 2014-ben egy eBay-árverésen 3,2 millió dollárért kelt el. Ez a képregényért valaha fizetett legmagasabb vételár. Becslések szerint az első kiadásból mindösszesen 50-100 eredeti példány létezik. Superman karakterét eredetileg Jerry Siegel találta ki 1933-ban, a Superman uralkodása ( The Reign of the Superman) című novellájában, amit barátja, Joe Shuster illusztrált.

Az eredeti Superman 1978 december 15-én debütált a mozikban, világszerte 134 millió dollárt gyűjtött a mozikasszáknál.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet