Követem Közélet Svédország 72 óra alatt megszabadít a stressztől

Svédország 72 óra alatt megszabadít a stressztől

Promóció

Városban, és főleg a fővárosban, néha már elviselhetetlenül sok a zaj. És az ember. A fülledt nyári melegben pedig felerősödnek a szagok, amitől legszívesebben elmenekülnénk, ha más nem, haza. Azonban komolyabb stressz esetén több kell, mint otthon ledőlni a kanapéra. A megoldás: Svédország.

Promóció
- Advertisement -

Aki járt már Svédországban, tudja, az ország gazdagabb néhány húsgolyónál és könnyen összeszerelhető olcsó, de praktikus bútornál. A svédek imádják a természetet, rengeteg időt töltenek a szabadban, és nem riadnak meg a hidegtől. Még szerencse, különben az év 90%-át bent kellene tölteniük. Kihasználva az igényt a csendre és nyugalomra, Svédország összeállt a Weber Shandwick nevű PR céggel, és megalkották a Cabin Cure névre keresztelt programjuk kampányvideóját.

Mind voltunk már így / Fotó: Tenor

 

A Cabin Cure tulajdonképpen egy erdőben elhelyezett, két oldaláról üvegablakkal körülvett kabin, benne egy hatalmas, kényelmes ággyal. Miután a tető is csupa ablak, tényleg úgy érezhetjük, mintha a természetben aludnánk. A látvány annyira zöld, hogy szinte képtelenség nem ellazulni. Ahhoz, hogy az alkotók bizonyítsák hatékonyságát, felkértek 5, stresszes munkát végző önkéntest, hogy lakjanak a kabinban 72 óráig, majd megnézték, mennyire voltak stresszesek a 3 nap után. A stressz-szintjük 70%-kal csökkent.

A stressz az agyat is károsítja egy frissen megjelent tanulmány szerint

Időről időre mindannyian stresszesnek érezzük magunkat. Jó, ha tudjuk: a rendszeres stressz nagy mértében befolyásolja testünk működését és az agyunkat is. Fáradékonnyá, ingerlékennyé válunk. A stressz álmatlan éjszakákat, étvágy- és libidóvesztést okoz. Növeli a betegségek, köztük a szív- és érrendszeri megbetegedések, emésztési zavarok és a diabétesz kockázatát.

A kampány egyébként 2017-ben indult, és annyira népszerű lett, hogy az óriási médiafigyelemnek köszönhetően, közel 700 millió emberhez jutott el. Ezek után Svédország tényleg az egyik legnépszerűbb hely lett, ahol az emberek kiengedhetik a gőzt, és végre elfelejthetik az állandó rohanást. A kérdés már csak az: mennyi ideig tart ki egy ilyen háromnapos kúra?

Nézd meg a kampányvideót! Te kipróbálnád?

 

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3