Követem Közélet Svédország 72 óra alatt megszabadít a stressztől

Svédország 72 óra alatt megszabadít a stressztől

Városban, és főleg a fővárosban, néha már elviselhetetlenül sok a zaj. És az ember. A fülledt nyári melegben pedig felerősödnek a szagok, amitől legszívesebben elmenekülnénk, ha más nem, haza. Azonban komolyabb stressz esetén több kell, mint otthon ledőlni a kanapéra. A megoldás: Svédország.

- Advertisement -

Aki járt már Svédországban, tudja, az ország gazdagabb néhány húsgolyónál és könnyen összeszerelhető olcsó, de praktikus bútornál. A svédek imádják a természetet, rengeteg időt töltenek a szabadban, és nem riadnak meg a hidegtől. Még szerencse, különben az év 90%-át bent kellene tölteniük. Kihasználva az igényt a csendre és nyugalomra, Svédország összeállt a Weber Shandwick nevű PR céggel, és megalkották a Cabin Cure névre keresztelt programjuk kampányvideóját.

Mind voltunk már így / Fotó: Tenor

 

A Cabin Cure tulajdonképpen egy erdőben elhelyezett, két oldaláról üvegablakkal körülvett kabin, benne egy hatalmas, kényelmes ággyal. Miután a tető is csupa ablak, tényleg úgy érezhetjük, mintha a természetben aludnánk. A látvány annyira zöld, hogy szinte képtelenség nem ellazulni. Ahhoz, hogy az alkotók bizonyítsák hatékonyságát, felkértek 5, stresszes munkát végző önkéntest, hogy lakjanak a kabinban 72 óráig, majd megnézték, mennyire voltak stresszesek a 3 nap után. A stressz-szintjük 70%-kal csökkent.

A stressz az agyat is károsítja egy frissen megjelent tanulmány szerint

Időről időre mindannyian stresszesnek érezzük magunkat. Jó, ha tudjuk: a rendszeres stressz nagy mértében befolyásolja testünk működését és az agyunkat is. Fáradékonnyá, ingerlékennyé válunk. A stressz álmatlan éjszakákat, étvágy- és libidóvesztést okoz. Növeli a betegségek, köztük a szív- és érrendszeri megbetegedések, emésztési zavarok és a diabétesz kockázatát.

A kampány egyébként 2017-ben indult, és annyira népszerű lett, hogy az óriási médiafigyelemnek köszönhetően, közel 700 millió emberhez jutott el. Ezek után Svédország tényleg az egyik legnépszerűbb hely lett, ahol az emberek kiengedhetik a gőzt, és végre elfelejthetik az állandó rohanást. A kérdés már csak az: mennyi ideig tart ki egy ilyen háromnapos kúra?

Nézd meg a kampányvideót! Te kipróbálnád?

 

Promóció
ForrásDesigntaxi

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Meghalt Makkai Ádám költő, az első ’56-os menekült, aki bekerült a Harvardra

"Kezdetben 80 centes órabérért konyhai kisegítő voltam, aztán 1957-ben én voltam az első '56-os menekült, aki bekerült a Harvardra" – mondta erről az időszakról egy interjúban.

Billie Eilish-től lesz hangos az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni

Billie Eilish lesz a legfiatalabb énekes, aki James Bond-film főcímdalt énekel. A legendás franchise a Z-generációs sztárral kíván átlépni a 21. századba.

Így néznek ki a ’90-es és 2000-es évek popikonjai

Kíváncsi vagy, mennyit változtak kedvenc zenészeid az elmúlt évtizedekben?

Ők a legadakozóbb világsztárok, akik nem jachtokra és gyémántokra költik a vagyonukat, hanem a világ megmentésére

Klímavédelem? Emberi jogok? Oktatás vagy vezetékes víz- és csatornahálózat kiépítése a fejlődő országokban? Mutatjuk, hogy mely ügyeket kik karolták fel a leghíresebb sztárok közül.

ez is érdekeltéged
<3