A 2020-as SXSW Film Festival egy majdnem 40 rövid- és nagyjátékfilmet, valamint filmsorozatot mutat be április 27. és május 6. között az Amazon Prime-on.

Joaquin Phoenix és Reese Witherspoon újra együtt

A kínálat talán legígéretesebb filmje a My Darling Vivian Matt Riddlehoover rendezésében. A film górcső alá veszi Johnny Cash-t, az első feleségét, aki Cash négy lányának anyja. Olyan világsztárok játszanak a My Darling…ban, mint mint Reese Witherspoon, Joaquin Phoenix, Tim Robbins, Whoopi Goldberg és John C. Reilly.

A Nyughatatlan My Darling Vinam Joaquin Phoenix Reese Witherspoon Sxsw Filmfesztival 2020
A Nyughatatlan Filmben Joaquin Phoenix És Reese Witherspoon

Érdekesség, hogy a 2015-ös Walk the Line (A nyughatatlan) filmben már játszott együtt a friss Oscar-díjas Phoenix és Witherspoon. Ráadásul a szóban forgó film szintén Johnny Cash-ről és feleségéről, June Carterről szól.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A filmet 5 Oscar-díjra jelölték.

9 nap alatt mutatnak be 39 filmet

Az Austinban évente megrendezett South by Southwest filmfesztivált (SXSW) március végén kellett törölni, a szervezők végül online hirdették ki a versenyprogram győzteseit. Viszont átterelték online platformra a filmeket, így 9 nap alatt 39 alkotást mutatnak be, írja a The Hollywood Reporter. Pontosabban majdnem 40 rövid- és nagyjátékfilmet, valamint filmsorozatot visz a virtuális vászonra április 27. és május 6. között az Amazon Prime-on.

Elmarad a cannes-i filmfesztivál, júliusra tolhatják el

Mint írják a cannes-i filmfesztivál szervezői, a járvány árnyékában együtt éreznek az áldozatokkal és hozzátartozóikkal, így egyelőre nem tartják meg a fesztivált. Hozzáteszik, hogy többféle megoldást vizsgálnak, a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy nem végleg marad el a filmfesztivál, csupán eltolódik, június-július környékére. Amint az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, pontosabb információkat fognak közölni.

A zsűri nagydíját a 22 éves Cooper Raiff mikroköltségvetésből készült vígjátéka, a Shithouse kapta, amely egy egyetemista gólya megpróbáltatásairól szól. A dokumentumfilmes mezőnyből pedig Katrine Philp munkáját, az An Elephant in the Roomot díjazták.

A fesztiválon magyar siker is született, Andrasev Nadja Szimbiózis című alkotása a legjobb animációs rövidfilm díját nyerte el, ezzel nevezhetővé vált az Oscar-díjra is, ugyanis a South by Southwest Oscar-kvalifikáló fesztivál, azaz a díjazott film nevezhető az Amerikai Filmakadémia díjára.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet