Az nem ért senkit meglepetésül, hogy csúszott/csúszik több film premierje vagy koncert időpontja a koronavírus-járvány miatt. A System of a Down viszont nem pótolja az elmaradó budapesti koncertjét.

A koronavírussal indokolták

A zenekar június 17-én lépett volna fel Budapest Arénában, de kedden az oldalukon közölték, hogy többek között a budapesti koncertet is törölték. Pedig már épp úgy tűnt, hogy az örmény származású zenészek túltették magukat az azeri baltás elengedésén.

System Of A Down Koncert Budapest Elmarad
System Of A Down / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

A koncertek lefújását a globális válsággal indokolták, de helyi hatóságokkal dolgoznak azon, hogy biztonságos környezetben haladhassanak tovább. Addig viszont elhalasztják 2021-ig a turnézást, ami azzal jár, hogy néhány konceret le kellett mondaniuk, így a budapestit is. A magyarországi mellett a lengyel, holland, cseh, svéd és német fellépéseket mondták le, egyedül a zürichi koncertet dátumázták újra.

22 év léptek fel utoljára hazánkban

A zenekar nem kényeztette el eddig a magyar rajongóit: fennállásuk óta eddig csak egyszer léptek fel Magyarországon, ráadásul még a múlt században, 1998-ban a Slayer előzenekaraként.

Sziget Festival 2008 Serj Tankian – Sky Is Over

Sziget Festival 2008 Serj Tankian – Sky Is Over (Live)

A System of a Down frontembere, Serj Tankian pedig a Szigeten lépett fel 2008-ban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk