Az azeri baltás gyilkosság miatt kerülte hazánkat, ám most mégis koncertezik a System of a Down Budapesten

A Budapest Arénában adja első magyarországi koncertjét a System Of A Down. Serj Tankian zenekara 2020. június 17-én, egy szerdai napon, játszik majd Budapesten, jelentették be hétfő délelőtt a szervezők.

A magyarországi koncerten a System Of A Down előzenekara a brazil Ego Kill Talent lesz, akik nemrég fejezték be második albumuk felvételeit. Sőt, áprilisban pedig a Metallica és a Greta Van Fleet társaságában is koncertezhetnek majd.

system of a down koncert budapest
System of a Down-koncert lesz Budapesten / Fotó: Getty Images

Serj Tankian frontember a 2008-as Sziget Fesztiválon már koncertezett Magyarországon. Azonban System-dalok egyáltalán nem kerültek elő, amely nagy önuralmra utal.

Az örmény népirtás Schindler listája – Kritika / ContextUs

Az örmény népirtás máig az egyik legkényesebb 20. századi történelmi esemény – már ami a külpolitikát illeti. A főleg az I. világháború alatt zajló genocídium – a szó maga még nem is létezett akkoriban – az Oszmán Birodalom területén történt, elszenvedői pedig a keresztény vallású örmény kisebbség voltak.

Az örmény származású tagokból álló System Of A Down a fennállása óta idáig csak egyszer lépett fel Magyarországon: 1998-ban. Akkor a Slayer előzenekaraként koncerteztek, de akkor, az első, cím nélküli lemezük megjelenésekor még szinte alig ismerték őket.

Hat évvel ezelőtt, 2013-ban aztán kiderült, hogy a zenekar az azeri baltás gyilkos kiadatása miatt szándékosan kerülte el az országot.

Ahogy ismert: az Orbán-kormány 2012-ben átadta Azerbajdzsánnak azt a Ramil Safarovot, aki 2004-ben brutális kegyetlenséggel, egy baltával agyonvert egy alvó örmény katonát.

Hazájában Safarovot nem bebörtönözték, hanem szabadlábra bocsátották, nemzeti hősnek kiáltották ki, illetve előléptették.

A jövő nyári koncertre október 4-én, pénteken, tíz órától lehet jegyet venni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból