Követem Média Rendkívüli közleményben jelentette be a Szabad Pécs, hogy felfüggeszti...

Rendkívüli közleményben jelentette be a Szabad Pécs, hogy felfüggeszti működését

A Szabad Pécs hírportál számára, olvasható a közleményükben, elfogyott a működésükre szánt büdzsé. Ennek értelmében úgy döntött a szerkesztőség, felfüggeszti a lapot.

- Advertisement -

Két évvel ezelőtt indult a Szabad Pécs hírportál, amelynek újságíróit a Mészáros Lőrinc által bekebelezett Mediaworks lapoktól menesztették vagy léptek ki saját maguk.

Elfogyott a pécsi médium pénze, mivel nem érkezik elegendő olvasói hozzájárulás. A szerkesztőség azonban reménykedik, hogy a mostani felfüggesztés ellenére később még visszatérhetnek, de ehhez az olvasóik segítségére szorulnak.

Felfüggeszti működését a 2017-ben elindított Szabad Pécs hírportál, a szabadpecs.hu. A felfüggesztésre vonatkozó döntést az oldal szerkesztősége maga jelentette be hétfőn.

Mint írják, szabad és független sajtóra mindenkor, minden időben szükség van: mindegy, ki van hatalmon az országban vagy szűkebb környezetünkben. A sajtó dolga tájékoztatni, és ellenőrizni a mindenkori hatalmat.

A Szabad Pécs hírportál szerkesztősége

Csakhogy az oldalt működtető nonprofit kft. nem jutott elegendő forráshoz, és a tartalom előállítása pénzbe kerül, mert az újságírás bár hivatás és felelősség, de egyben munka is.

Hozzátették, hogy a Szabad Pécs működése már rövid távon sem képzelhető el jelentős, új forrás bevonása nélkül, így ha ez nem sikerül, a Szabad Pécset véglegesen is be kell zárni, vagy radikálisan átalakítani, szűkíteni a működési kereteit.

Lapunk nem erre készül, hanem stabil és kiszámítható működésre, sőt bővülésre, fejlődésre. Egyik sem lehetséges azonban jelentős számú új előfizető (adományozó) nélkül

– írja a bajban lévő oldal szerkesztősége.

Orbán számos médiaellenes intézkedése miatt nemzetközi sajtószabadság-koalíció látogat Magyarországra

Hat nemzetközi médiaszervezet is Magyarországra látogat néhány nap múlva, hogy megvizsgálja a magyarországi médiahelyzettel kapcsolatos aggályokat – adta hírül közleményében az RSF ( Riporterek Határok Nélkül). Budapestre látogat A három napos magyarországi misszióra november 25. és 27. között kerül sor. Újságírókkal, valamint Kovács Zoltán államtitkárral és Karácsony Gergely főpolgármesterrel is találkozót folytatnak majd.

A Szabad Pécs szerkesztősége hozzátette: bízik olvasóiban, sőt elsősorban az olvasóikban bíznak. „Azt gondoljuk, hogy az optimális és ideális állapot az, ha a független sajtót elsősorban az olvasók finanszírozzák. A legjobb persze, ha kizárólag ők finanszírozzák.”

A hírportál működtetéséhez legalább 500 rendszeres adományozóra lenne szüksége. A hírportál látogatottsága naponta ennek ugyan húszszorosa, sőt van, amikor naponta ennél többen is megnyitják az oldalt, de a lapnak eddig csak kevesen utaltak támogatást.

A célunk az, hogy a következő hetekben, a jövő év legelejére a Szabad Pécs jelentősen növelni tudja az a munkánkat rendszeres adománnyal segítő olvasóink számát. Minden forint számít, akár havi ezer forint rendszeres utalás beállítása is nagyon fontos lehet, de azt kérjük, hogy aki csak teheti, legalább havi 2000 forintos utalással segítse a Szabad Pécset

– írják.

Pénzbírsággal sújtották, aki meghekkelhette Orbán Viktor interjúját

Még 2016. december 24-én megjelent a Fejér Megyei Hírlapban egy Orbán Viktor-interjú, amelyet meghekkeltek. Az ügyet perre vitték, és a Veszprémi Járásbíróság 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte F. Gábort. Emellett több mint egymillió forintos bűnügyi költésget is meg kell térítenie, írja a Magyar Hang .

Azt ígérik, hogy amennyiben a Szabad Pécsnek sikerül elérnie a kitűzött minimális célt, esetleg többet is, akkor a plusz bevételt a megyei és a régiós hírek számának a növelésére használják majd.

Sőt, mint írják a közleményben, egy az optimálisnál is jobb esetben módjuk lenne a kistelepüléseken ingyenesen terjesztett nyomtatott újság kiadására is, amellyel olyan helyekre is eljuttatnák a híreiket, ahová jelenleg a Szabad Pécs szava nem ér el.

A forráshiányos működés miatt a fentiekre hivatkozva átmenetileg felfüggeszti működését a hírportál.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

A műkincsrablók bevallották, hogyan lopták el Gustav Klimt festményét

Két férfi bevallotta, hogy ellopta egy olasz galériából, majd később visszavitte oda Gustav Klimt Bildnis einer Frau (Egy hölgy arcképe) című festményét.

Kirúgták a 168 Óra munkatársát, aki főnökei tudta nélkül hozott le egy cikket

A 168 Óra megszüntette annak az újságírójának a munkaviszonyát, aki a lap vezetésének engedélye nélkül az online felületükön közzétette a Kivették Adrienn petevezetékét a miskolci kórházban, de ezt csak három évvel később, mástól tudta meg című cikket.

Rubint Réka két posztban is megpróbálta védelmébe venni Schobert Norbit

A fitneszguru felesége, Rubint Réka két posztban reagált az őket ért vádakra.

Adam Sandler “adamsandleresen” reagált arra, hogy mellőzték az Oscar-jelöltek közül

Adam Sandler a Csiszolatlan gyémánt című filmbeli alakítását nem méltatta az Akadémia.

Hollywoodi sztárok, akiket azonos nemű szülők neveltek fel

10 olyan sztárt mutatunk be, akiknek a szülei azonosneműek!

ez is érdekeltéged
<3