Egy 13 éves magyar fiú mobiltelefonnal készített filmje díjat nyert Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal készített kisfilmje, a Soha díjat érdemelt a 2019-es Cannes Filmfesztiválon. 

Százados Ábel Soha című filmjét nem mással, mint mobiltelefonnal rendezte és vette fel. Az egyperces kisfilmet a Legígéretesebb Fiatal Filmes díjjal tüntették ki a 2019-es Cannes Filmfesztiválon.

szabados ábel soha film cannes 2019
Szabados Ábel és öccse, Olivér Cannes-ban, a díjátadón / Fotó: Szabados Éva Facebook-oldala

A Bamának adott interjújában elmondta, hogy családi összejövetel volt náluk, és ő kint volt a teraszon. A helyszín megfelelő volt, szépek voltak a fények. Így gondolt egyet, kihívta a lakásból az öccsét, Olivért, majd megkérte, üljön fel a párkányra.

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.

Ki szeretett volna próbálni a mobiltelefonja kamerájának új effektjeit, ami végül Cannes-ban kötött ki, díj kíséretében. A mindössze 13 éves pécsi fiú, Százados Ábel kezében mindig ott a telefon, minden rögzít. Így született meg a Soha is, amely egy komoly témát, az öngyilkosságot vette górcső alá.

szabados ábel soha film cannes 2019
Szabados Ábel Soha című kisfilmje díjat nyert Cannes-ban

Mint elmondta, még az utómunkát is a telefonnal végezte, és a nagybátyja vette rá, hogy nevezzen vele egy versenyre.

Az idei Magyar Telefonfilmes Fesztiválon díjazták Százados Ábel Soha filmjét, így bejutott a Cannes-i Global Short Film Award döntőjébe, ahol elnyerte a Legígéretesebb Fiatal Filmkészítőknak járó díjat.

SOHA

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból