A Szabadság híd ismét a gyalogosoké lesz nyáron, chillezésre felkészülni!

Szabadság híd lezárása 2019-ben is? Naná! Idén nyáron, júliusban ismét a gyalogosoké lesz a híd hétvégente.

A Szabadság híd lezárásra kerül a négy júliusi hétvégén a járműforgalom elől. Tehát a gyalogosoké lesz július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra Budapesten.

szabadság híd lezárás 2019
A Szabadság hídat ismét lezárják, 2019-ben is / Fotó: MTI

A főpolgármester-helyettes Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatója elején azt mondta: idén is négy nyári hétvégén lezárják a járművek elől a Szabadság hidat. Hozzátette, a Szabadság híd teljes egésze, így az úttest is közterületté válik.

Még 2016-ban felújítási munkálatok miatt zárták le a hidat először. Spontán baráti összejövetelek alakultak, aminek hatására létrejött egy Facebook-oldal is, melynek neve Legyen a Szabadság híd minden nyáron a gyalogosoké és a bringásoké. Azóta pedig minden nyáron megnyílt így vagy úgy a budapestiek előtt a híd, forgalom nélkül.

Ha szeretnél segíteni civil szervezeteknek, ezt vedd magadra!

Magyarországon a civil szféra ellen indított támadások idején különösen fontos megmutatni, hogy milyen kiemelt társadalmi ügyeket karolnak fel ezek a szervezetek. A fotókon a Helsinki Bizottság, a Magyar Hospice Alapítvány, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Kerékpáros Klub, a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület és a TASZ jelenik meg valamilyen formában egy-egy ruhadarabon vagy kiegészítőn.

A főpolgármester-helyettes arra kérte az hídra kilátogatni készülőket, hogy igyekezzenek nem szemetelni. Továbbá hozzátette, továbbra is tilos lesz felmászni híd pilléreire, ezért rácsokat is kihelyeznek majd.

ContextUs

Útkeresése folyamán Kerouac drogokkal kísérletezett, és behajózta a … világot. Írásaira gyakran tekintenek úgy, mint a 60-as évek ellenkultúrájának katalizátorára. A beatnemzedék legbefolyásosabb szerzője 51 éve hunyt el.

A tavalyi évben végigjárta a Facebookot a fenti fotó, amely egy laza chillezés után keletkezett. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hídon nem található kihelyezett kuka. Remélhetőleg erre is gondolni fog a városvezetés idén nyáron.

Valami Swing a Szabadságon hídon / ContextUs

Talán már nem kell bemutatni a Valami Swing nevű gipsy-swing zenekart a ContextUs olvasóinak, hiszen több koncertet is adtak már a mi szervezésünkben (lásd: versaukció). Az utóbbi hetekben igen elszaporodtak a kikapcsolódni vágyók a Szabadság hídon, s a banda is gyakran ad koncertet azon a helyszínen.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra azt mondta, az említett négy hétvégén a híd alapvetően a gyalogosoké lesz, így a kerékpárosoktól azt kérik, hogy a hídon szálljanak majd le a biciklijeikről.

Létrehoztunk egy Facebook-eseményt az első júliusi hétvégére, 6-7-re, hogy már most hangolódjunk a nyáresti kikapcsolódásra. #Otttali!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból