Rekordkísérlet, Varró Dániel, Valami Swing, Rejtély – A Szabadság híd programjai: július 20-21

A Szabadság híd lezárása a nyár egyik legjobb dolga. Közösségi jóga és futás, biciklizés vár ránk. Sőt, koncertekkel és színházi programokkal várnak minket. Nézzük, mi lesz a 20. és 21. hétvége alatt!

Április 19-én robbant a bombahír: a Szabadság híd lezárása 2019-ben is megtörténik. Ez pedig azt jelenti, hogy rengeteg program vár ránk. Már az első hétvégén bejelentették, hogy rekordkísérletre is lehet számítani, amely erre a hétvégére esik. És azóta kiélveztük az első és második hétvégét is.

Szabadság Híd Lezárása 2019 Programok Rekordkísérlet
Szabadság Híd Lezárása 2019 / Fotó: Szabihíd

Emellett július 13-án, 10 órától az Alkotásutca szervezésében a tervek szerint nem kevesebb, mint 1111 ember részvételével készül el egy, a hidat ábrázoló, hangulatos festmény. Az alkotókat számolni és a rekordot hitelesíteni a Magyar Rekord Egyesület fogja.

Nézzük, mik várnak ránk ezen a hétvégén!

 • Verspályázat díjátadó

Ugyan nem a Szabadság hídon tartjuk meg, de 20-án, szombaton, 19 órától lehull a lepel a CONTEXTUSBAN verspályázatunk három díjazottjáról. A helyezettek felolvasnak és beszélgetünk is velük.

Facebook-esemény: ITT

Időpont és helszín: július 20-a, szombat, 19 óra, Óvóhely

 • Yoga for Freedom

Ankita Sood mindenkit szeretettel vár az általa összeállított jóga-foglalkozáson, amely arról szól, hogy hogyan szabaduljunk meg a stressztől, a szorongástól, a negatív energiáktól, az egészségproblémáinktól, mint például a nyakfájás, a hátfájás stb.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 20-a, szombat, 9 és 10 óra között

 • Rekordkísérlet a Szabadság hídon

Több mint 1111 résztvevő megfest egy festmény, amely reflektál a Szabadság hídra.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július, 20-a, szombat, 10 és 21 óra között

 • DANUrBanity

A DANUrBanity egy olyan társasjáték, ahol az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat. Itt mindenkinek (pontokat) adunk a véleményére és senki sem távozik üres kézzel. A győztes csapat pedig meglepetés nyereményre számíthat. Mi díjazzuk a jó ötleteket! Az esemény regisztrációhoz kötött, az esemény Facebook-oldalára írt bejegyzéssel lehet (a beszélgetések menüpontban).

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július, 20-a, szombat, 15 óra és 16:30 között

 • Mese-mese mátka – Bölöni Réka bábszínháza

Gyermekkorunk két kedvence: A kis kakas gyémánt félkrajcárja és A kis gömböc elevenedik meg, a mesemondó és a gyermekek segítségével. Interaktív, vidám előadás az egész családnak, kicsitől az öregig, 45 percben.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 20-a, szombat, 15:30 és 16:30 között

 • Hódítsuk meg Budapestet – Techno

Techno party a Szabadság hídon a Bridge és a Szabihíd által.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 20-a, szombat, 18 és 22 óra között

 • Impró szessön az Itt és Most Társulatta

A legjobb nap lesz arra, hogy megengedd magadnak az esti játék örömét egy jó fröccs előtt. Belekostolhatsz az Itt és Most Társulat tagjaival az impró-életérzésbe, és megtudhatod, miért is szeretjük annyira azt, amit csinálunk.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 20-a-, szombat, 18 és 19 óra között

 • VAHÚR csodát lát a Szabihídon

A VAHÚR csodát lát vformáció “világraszóló” felütéssel ad koncertet.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 20-a, szombat, 19 és 20 óra között

 • J3ZZ a Szabadság hídon

Ünnepeljük Budapestet! A hangulatadásra pedig a Jérôme Li-Thiao-Té J3ZZ vállalkozott, aki elektronikus hegedűvel fokozza a hangulatot.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 20-a, szombat 20:30 és 21:30 között

 • Hoopdance

Ezen az estén, a HooPer4mers táncosai led karikákkal adnak elő egy fergeteges bemutatót. Reméljük, hogy az égiek is kegyesek lesznek hozzánk, és kellemes időnk lesz a hídon.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 20-a, szombat, 21 óra és 21:30 között

 • Y Csoport – Ledpuppets: A legkisebb óceán 

Az Y Csoport és a Ledpuppets koprodukciója az élő szereplők és a bábhasználat formai ötvözésével lehetőséget teremt a mágikus és a reális, a képzelet és a valóság, a gyermeki látásmód és a felnőtt logika összekötésére.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 20-a, szombat, 21:30 és 22 óra között

 • Kötélhúzás

Emlékeztek a tavalyi döntetlen kötélhúzásra? Az idén is megnézzük, melyik az erősebb oldal, Buda vagy Pest? Hatalmas kötélhúzásra és játékra hívják a szervezők a lezárt Szabihídra július 21-én, 15 órára, ahol egy hangulatos délután megmutatják a többieknek, milyen vagányak is vagyunk. Ezúttal nem egy nagy, hanem több kisebb fordulóban mérik össze erejüket a Duna két oldalának cserkészei; kieséses rendszerben dől el, hogy budai vagy pesti lesz a győztes csapat.  A nyertes meglepetés ajándékban részesül.

Az esemény regisztrációhoz kötött, ezen a linken iratkozhatsz fel.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 21-e, vasárnap, 15 és 17 óra között

 • Rejtély a hídon

Abafalvy Sámuel, a külföldre szakadt jómódú iparmágnás holtan esik össze a hídon. Megmérgezték. De vajon ki tehette? A szeretője? A váratlanul felbukkanó lánya? A Gellért Szállóból a csarnok felé igyekvő halas, akitől Sámuel ebédje érkezett? Üzlettársa és régi ellenlábasa, Zellner Iván? Vagy a többi gyanúsított, akinek minden indítéka megvolt, hogy elkövesse ezt a szörnyű tettet?

Alakíts nyomozó brigádot, találd meg a bűnjeleket, hallgasd ki a gyanúsítottakat és göngyölítsd fel az ügyet vasárnap délután a lezárt Szabadság hídon, még mielőtt a szenzációhajhász sajtó megneszelné.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 21-e, vasárnap, 15 és 16 óra között

 • Varró Dániel és kortársai

A Keleti István Művészeti Iskola bábszínész osztályának Varró Dani és kortársai címmel közel egyórás zenés- verses összeállítása. Varró Dani versein kívül elhangzanak Nemes Nagy Ágnes, Rakovszky Zsuzsa, Tóth Krisztina, Závada Péter, Kiss Judit Ágnes, Lator László, Nagy Hajnal Csilla, Kemény Zsófi, Falcsik Mari és Erdős Virág versei.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 21-e, vasárnap, 15 és 16 óra között

 • Rendhagyó irodalomóra Színész Bobbal

Nézd, ez a mondat hexameterben mennyire vicces! Mint az, hogy “Étcsokoládé sárgabarack és keksz darabokkal”, vagy az, hogy “Áfás számla igényét kérjük előre jelezze”!
Ezen a rendhagyó irodalomórán újra birtokba vehetitek az anyanyelvet, hogy azon keresztül csodálkozhassatok önmagatokra. Játszani csábít a nyelv, lázadást szít, nem kirekeszti, hanem magához öleli a rappet és a slam poetryt épp úgy, mint a klasszikus versformákat.

Mondják, hogy Petőfi azt kérte a halálos ágyán, hogy vigyázzba vágd magadat és pátoszt színlelj, ha a versét mondod. Állítólag József Attila pedig azért írt, hogy legyen mivel fejleszteni a memóriàdat, de költőknél sosem lehet biztos az ember, hogy mit is akarnak.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 21-e, vasárnap, 16 és 18 óra között

 • Szituációs játék a Szabadság hídon – Első kézből a hajléktalanságról

Kíváncsi vagy, hogy sikerül-e 1 nap alatt ágyhoz jutnod? Belebújnál pár percre egy hajléktalan ember bőrébe? A Menhely Alapitvany Fedél Nélkül – Első Kézből a Hajléktalanságról csoport szervezésében hajléktalan előadóival vicces szituációkba keveredhetsz és kipróbálhatod életrevalóságodat.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 21-e, vasárnap, 16 és 19 óra között

 • Valami Swing-koncert

A Valami Swing zenekar nem először fordul meg a Szabadság hídon, hogy pop-up koncertet adjon., hiszen három éve gondolt egyet, és meglepte az arrajárókat. Újra a Duna felett egyensúlyozva fejtjük meg a jazz sötét titkait, ehhez megint a Szabadság hidat használjuk. Csatlakozzatok, és hallgassatok, táncoljatok jazzt, gypsy jazzt, Django swinget, ahogy ők csinálják. A híd után közös jammelés és buli vár titeket az egy lépésnyire lévő BÉLA – bár, étterem, lakás, arborétumban.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 21-e, vasárnap, 15 és 17 óra között

 • Tanulj ingyen hullahoppozni

A hulahoppozáshoz semmilyen előképzettségre nincs szükség. Nagyszerű családi és baráti kikapcsolódás. Jöhetnek gyerekek, felnőttek, kezdők, haladók, profik, vagyis bárki, aki kedvet érez hozzá. Hozzátok el a kedvenc hulahoppkarikátokat! Akinek nincs, lesz a szervezőknél néhány.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 21-e, vasárnap, 17 és 18 óra között

 • Gyík zenekar konceret ad

A Gyík zenekar immáron harmadszor megy Szabira – ráadásul nagyzenekarral!

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 21-e, vasárnap, 18:30 és 19:30 között

 • Third Planet- és Arkas-koncert

Facebook-esemény: ITT

Időpont: július 21-e, vasárnap, 20 és 22 óra között

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk