Tananyaggá vált a Szabó Benedek és a Galaxisok dalszövege

Tananyaggá vált a Szabó Benedek és a Galaxisok Láthatatlan lovak című dalszövege.

A zenekar a Facebook-oldalán osztotta meg a jó hírt, miszerint az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban Csokonai Vitéz Mihály és Petőfi Sándor egy-egy verséről, valamint az említett dalszövegről kellett összehasonlító elemzést írni egy dolgozatban irodalomórán.

szabó benedek és a gaalxisok tananyag láthatatlan lovak
Szabó Benedek és a Galaxisok / Fotó: A zenekar hivatalos Facebook-oldala

Marosi Zsófia, a Dobó Katalin Gimnázium tanára a 24.hu megkeresésére elmondta, túlzás, hogy tananyagról lenne szó, inkább csak a gondolkodásra késztetés, illetve annak nyomatékosítása volt a cél a feladattal.

Szabó Benedek és a Galaxisok: „Szeretnék életművet építeni, amibe minden belefér” – Interjú

CD-t nem akartam, mások szorgalmazták, hogy legyen. Úgy gondolom, hogy valóban nagyon idejétmúlt és nem is túl népszerű hanghordozó, én nem is szeretem. A kazettát viszont annál jobban, és az utóbbi években újra elég menő is lett. Sokan kezdtek el újra kazikat gyűjteni, én is mindenhol azt veszek.

Hozzátette, az irodalom köztünk élő, klassz dolog, annak ellenére, hogy korszakonként esetleg mások a hangsúlyok.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szeretek dalszövegeket párosítani versekkel, egyrészt a diákok nem tudják kipuskázni az elemzéseket a netről, mert nincs róluk, másrészt így muszáj gondolkodniuk róla. Az irodalom sok-sok érzés, gondolkodás meg persze sok minden más[/perfectpullquote]

– mondta.

Szabó Benedek és a Galaxisok – Láthatatlan lovak

Album: Lehet, hogy rólad álmodtam (2018) Álmomban újra nyár volt. A kilencvenes évek közepén a régi házunk mellett, az erdőben mászkáltunk, te meg én. Láthat…

Legutóbb a hiperkarma zenekar frontembere, Bérczesi Róbert vált érettségi tétellé idén.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból