Nevet váltott a Szabó Benedek és a Galaxisok, és nyár végén jön az új album is

Megújul nevében a Szabó Benedek és a Galaxisok, ezentúl hívjuk csak Galaxisoknak. Nem csak ennyit tartogat a zenekar újdonságként, ugyanis az idén januárban megjelent ötödik stúdióalbum után nyár végén jön a hatodik Történetek mások életéből címmel.

Kreatív hatással volt a karantén a zenekarra

A nevéből az alapító, Szabó Benedek nevét idén tavasszal végleg elhagyó Galaxisok januárban jelentette meg cím nélküli ötödik lemezét. Az albumon hallható Már közönségkedvenc lett, a zenekar készített is videóklipet hozzá februárban. Aztán jött márciusban a koronavírus-járvány. Azonban a pandémia és a vele járó kényszerű szobafogság váratlanul kreatív időszakot eredményezett Szabó életében, aki azonnal el is kezdte írni a következő album számait, amiket a zenekarral és rengeteg vendégzenésszel közösen, távmunkában rögzítenek ezekben a pillanatokban is.

szabo benedek es a galaxisok Tortenetek masok eletebok uj album
Galaxisok / Fotó: Scholtz Kristóf

A várhatóan nyár végén megjelenő, Történetek mások életéből című duplalemezen az egyébként is sokat kalandozó zenekar újabb arcát mutatja meg; egy szerelmeslevél a frontember kedvenc zenéihez, tele novellaszerű dalszövegekkel, évtizedeken és földrészeken átívelő hatásokkal.

Már videóklip is készült az egyik dalhoz

A Legkedvesebb nyári élményem című első kislemezdalban Zsámár Katalin mellett a legendás bajai Forum zenekar két tagja, Mészáros Zsolt gitáros és Gay Tamás billentyűs vendégszerepel – ők felbukkannak a Szabó Benedek és Sallai László által forgatott videóban is, ami a 2018-ban megjelent Lehet, hogy rólad álmodtam album Prága című dalához készült klip folytatása.

Galaxisok – Legkedvesebb nyári élményem

Album: Történetek mások életéből Rendező, operatőr, vágó, ügyészségi segédfogalmazó: Sallai László és Szabó Benedek Diófás totál: Szabó Ambrus Szereplők: Sza…

Ezáltal természetesen Baja közismert karaktere, Főnök Anti is visszatér.

Szabó Benedek és a Galaxisok: „Szeretnék életművet építeni, amibe minden belefér” – Interjú

CD-t nem akartam, mások szorgalmazták, hogy legyen. Úgy gondolom, hogy valóban nagyon idejétmúlt és nem is túl népszerű hanghordozó, én nem is szeretem. A kazettát viszont annál jobban, és az utóbbi években újra elég menő is lett. Sokan kezdtek el újra kazikat gyűjteni, én is mindenhol azt veszek.

A Szabó szülőházának környékén játszódó videót hamarosan újabbak követik majd, a Galaxisok – aminek Láthatatlan lovak dalszövege iskolai tananyaggá vált – pedig valószínűleg nem egy, hanem két új nagylemezzel vág majd neki az elmaradt koncertek pótlásának.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból