Január 15-én jelenik meg a Szabó Benedek és a Galaxisok ötödik albuma, melynek címe Cím nélküli ötödik lemez lesz.

A novemberben megjelent első kislemezdal, a Szép volt után máris itt a második, a lemeznyitó Első szám klipje.

Szabó Benedek És A Galaxisok Új Album
Szabó Benedek És A Galaxisok / Fotó: Scholtz Kristóf

A számot idén tavasszal írta Szabó Benedek, miután egy különösen ronda napon feljött a fényre a Lehel téri aluljáróból. Körbetekintett, és arra gondolt, milyen jó lenne, ha most a füvet nyírná a bajai házuk előtt, ahelyett, hogy Budapesten szállna fel egy tömött metrópótló buszra, és egyébként is elege van mindenből és mindenkiből.

Szabó Benedek és a Galaxisok: „Szeretnék életművet építeni, amibe minden belefér” – Interjú

CD-t nem akartam, mások szorgalmazták, hogy legyen. Úgy gondolom, hogy valóban nagyon idejétmúlt és nem is túl népszerű hanghordozó, én nem is szeretem. A kazettát viszont annál jobban, és az utóbbi években újra elég menő is lett. Sokan kezdtek el újra kazikat gyűjteni, én is mindenhol azt veszek.

Az Első szám refrénjében Csordás Zita, a Mayberian Sanksülotts énekese vokálozik. A klipet Konkol Máté rendezte, az operatőr Papp Tamás volt, a videóban látható Bergkamp-gól pedig a lemez borítóján is szerepel.

Cím Nélküli Ötödik Lemez Front2

A borítót Balogh Gallusz készítette a legendás Európa Zsebkönyvek alapján. A szám (és a lemez) hangmérnöke Gál Máté volt, a felvételek az RH Stúdióban készültek.

Szabó Benedek és a Galaxisok – Első szám

https://open.spotify.com/track/5wyEbL4RWupBLIyMzjR7C0 Album: Cím nélküli ötödik lemez (2020) Rendezte: Konkol Máté Fényképezte: Papp Tamás Vokál: Csordás Zit…

Nemrég arról számoltunk be, hogy egy középiskolában tananyaggá vált a zenekar Láthatatlan lovak dalszövege.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk