A tizenkét éve elhunyt Szabó Magda „munkaköre” nehezen leírható, hiszen egyszerre volt tanácsadó, tanítónő, a történelem tudósa, keménykezű kritikus és az érzelmek közvetítője. Megtanított élni, a világ mélyebb dolgaiba látni, élvezni a munkát, az életet és szeretni. Szeretni önmagunkat és egymást. Igazi jelenség, díva, és számtalan fiatal lánynak legjobb barátnője volt. November 19-én, halála napján Szabó Magdára emlékezünk tíz legszebb gondolatával.

10“Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is.”

Szabó Magda portréja / Fotó: Hunyadi József Szabó Magda hagyatékából

Szabó Magda könyveivel korokat és korosztályokat ívelt át, hiszen egyaránt megszólította a fiatalabbakat és idősebbeket is. Soraiba olyan gondolatokat rejtett, amiben egy kicsit azért mindenki önmagára ismert. Feltétel nélküli emberszeretetre tanította már a legkisebb olvasóit is.

Az Álarcosbál gondolatát pedig magabiztosan rejthetik hátizsákjukba a fiatalabbak, hiszen az emberségről szóló idézet nemcsak egy kamaszkönyv törzsmondata, hanem egy egész életen át magunkkal vihető életigazság.