Szabó Magda regényéből készült Pilátust imádták a kritikusok Milánóban

Milánóban díjazták a Pilátus alkotóit, a Szabó Magda regényéből készült tévéfilm a legjobb film díja mellett a legjobb rendező, a legjobb színésznő, a legjobb operatőr és a legjobb vágó díját is elnyerte.

5 díjjal jutalmazták a Pilátust

szabo magda pilatus film regeny
Szabó Magda / Fotó: MTI

A legjobb film díjával együtt összesen öt elismerést kapott a Pilátus című magyar tévéfilm a Milánói Filmdíjak átadóján (MIFF Awards). Dombrovszky Linda a legjobb rendező, Hámori Ildikó a legjobb színésznő, Hartung Dávid a legjobb operatőr és Mezei Áron a legjobb vágó díját nyerte el.

Január 29-én a Szabó Magda regényéből készült film vetítését követően tartották a díjátadó gálát, amelyen az alkotók is részt vettek. Szabó Magda regénye nagy siker volt Olaszországban, 2007-ben Anfora Centroeuropa díjjal tüntették ki.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

Nagy nevek mellé kerültek a Pilátus alkotói

szabo magda pilatus film konyvek regenyek
Szabó Magda regényéből készült Pilátust Dombrovszky Linda rendezte / Fotó: Cross Dot Film

A Milánói Filmdíjakat (MIFF Awards) immár 19 éve adják át, Olaszország egyik rangos filmes eseménye, melyen a Leonardo Da Vinci Film Society tagjai választják ki a nyerteseket, a Da Vinci lovas szobrok gazdáit. Tavaly Bernardo Bertolucci és Vittorio Storaro, azelőtt pedig Claudia Cardinale kapta a milánói rendezvény életműdíját, az elmúlt években a díjazottak között volt többek között Peter Falk, Danny De Vito, Renée Zellweger és Steven Soderbergh.

Emlékezés mindannyiunk tanítónőjére – Szabó Magda legszebb gondolatai

Szabó Magda könyveivel korokat és korosztályokat ívelt át, hiszen egyaránt megszólította a fiatalabbakat és idősebbeket is. Soraiba olyan gondolatokat rejtett, amiben egy kicsit azért mindenki önmagára ismert. Feltétel nélküli emberszeretetre tanította már a legkisebb olvasóit is. Az Álarcosbál gondolatát pedig magabiztosan rejthetik hátizsákjukba a fiatalabbak, hiszen az emberségről szóló idézet nemcsak egy kamaszkönyv törzsmondata, hanem egy egész életen át magunkkal vihető életigazság.

A Pilátus című tévéfilm a Cross Dot Film gyártásában készült a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból