Légy laza és figyelj a piamennyiségre! Néhány egyszerű tanács szakértőktől az ünnepekre, hogyan éld túl a családlátogatás terhét.

Az ünnepek alatt elkerülhetetlen, hogy családtagokkal, rokonokkal találkozzunk. Ez főleg akkor kellemetlen, ha úgy érezzük, inkább mennénk a Lannistereket látogatni, mint saját rokonságunkat.

 

Szexelő jegesmedvéknek nézték a karácsonyi berendezést

Nem tudni, mi járhatott az Isle of Man szigetén található Tynwald Mills dolgozói fejében, amikor enyhén félreérthető pozícióban állítottak fel jegesmedvéket az előcsarnokban, hogy megteremtsék a karácsonyi hangulatot. Az arra járó vásárlók közül többen döbbenten álltak meg, néhányan nevettek, és volt, aki szerint semmi kivetni való nem volt benne.

Még ha nem is tudod elkerülni a rokonlátogatást, itt van néhány tipp, amely megkönnyítheti ezek túlélését. Pszichológusok, életviteli tanácsadók, hivatalos terapeuták tanácsai következnek, hogy miként kerüljük el a kellemetlen szituációkat.

Légy tisztában magaddal

Légy tisztában azokkal a dolgokkal, amelyek felhúznak! Írj ezekről listát, hogy tudatában légy, amelyek azok a viselkedések, amiket nehezen tűrsz!

via GIPHY

Tervezd meg, hogyan tudod ezek kezelni, hogy saját magadban tudd ezeket lerendezni és ne engedd kicsúszni a dolgokat a kezeid közül!

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ne megpróbáljuk megnevelni a nehéz természetű rokonainkat! Rendben van, ha próbálod védeni a saját érdekeidet, de ezt higgadtan tedd! Midig fogalmazz úgy, hogy ez az „Én” álláspontom, ahelyett, hogy vádaskodnál! Az ítélkezés vagy egy rokon kioktatása passzívagresszív vagy rosszabb esetben agresszív színben fog téged feltüntetni. És nehéz természetűnek fognak megítélni [/perfectpullquote]

– állítja Tina Gilbertson, pszichoterapeuta.

Gondolkodj előre

Gondold át mit szeretnél másképp csinálni idén az előző évekhez képest. Támassz teljesíthető elvárásokat annak érdekében, hogy kellemes legyen a családdal való találkozás.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha probléma merül fel, légy határozott ahelyett, hogy figyelmen kívül hagynád azt! Nagyobb eséllyel tudsz változtatni a dolgokon, ha azonnal reagálsz. mintha később hozod fel a sérelmeket[/perfectpullquote]

Nedra Glover Tawwab, klinikai szociális munkás.

Tartózkodj a túlfűtött beszélgetésektől

Kerüld a személyeskedő, túlságosan mély beszélgetéseket! Kerüljük a régi sérelmek felemlegetését is! És mindig legyen egy „menekülési útvonal”, hogy ha túl stresszesre fordul a helyzet, akkor le tudjunk lépni.

via GIPHY

Ügyelj az alkohol fogyasztásra

Jó ötletnek tűnhet az is, hogy majd egy üveg bor segít elviselni a kissé bosszantó rokonokat. Ez nincs így, épp ellenkezőleg, az elfogyasztott alkoholmennyiség hatására felszabadulnak a gátlások, és olyan véleményünknek is hangot adunk, amit addig sikerült magunkban tartani.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Gondoljunk arra is, hogy sok ember nagyon nehéz körülmények között tölti az ünnepeket, vagy éppen magányosan! Így ha valami bosszant minket, vegyünk egy mély levegőt, és legyünk hálásak azért, hogy együtt lehetünk rokonainkkal, és családunkkal. Még akkor is, ha néha az őrületbe kergetnek minket[/perfectpullquote]

– Cheryl Dillon, házassági tanácsadó.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.