Elárverezték a Számkivetettben használt röplabdát, aki Tom Hanks egyetlen társát képviselte

A Számkivetettben használt Wilson röplabda, aki Tom Hanks társa volt a lakatlan szigeten, közel száz millió forintért kelt el egy árverésen.

A Számkivetett megviselt külsejű kelléknek eszmei értéke van

A 2000-ben bemutatott Számkivetett című film főszereplőjeként Tom Hanks egy repülőbaleset egyetlen túlélője, aki egy lakatlan szigetre kerül és egy röplabda, melyet Wilsonnak nevez el, lesz egyetlen “társa”. Ezt a labda egy árverésen 308 ezer dollárért (98,1 millió forint) kelt el, közölte az MTI a BBC-re hivatkozva.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Nem a labda volt az egyetlen, ami hasonló nagyságrendben kelt el

A híres kelléket eleve úgy készítették, hogy megviseltnek tűnjön, hiszen hosszú időt töltött vízben – közölte az árverést szervező Prop Store auckiósház. Az aukciósház “erősen megviselt, elnyűttre, piszkosra megfestett” külsejűnek írta le a labdát, amelyre a főhős egy barna arcot rajzolt, a tetejét feltépte, dohányszárakat tűzött bele, hogy úgy nézzen ki, mintha a fejhez haj tartozna.

A röplabda a több mint 1100 filmes relikvia egyike volt, amelyet a Prop Store értékesített. A manóruha, amelyet Will Ferrell viselt a 2003-as Mi a manó? című filmben, 235 ezer dollárért, a becsült ár több mint tízszereséért talált gazdára a kedden kezdődött árverésen.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk