Nyáron indul a Szárnyas fejvadász 2019 képregénysorozat

A 12 kötetből álló sorozat a Szárnyas fejvadász 2049 társírójának Michael Greennek a közreműködésével indul útjára, ezen a nyáron.

A Szárnyas fejvadász-franchise rajongóinak április 10. speciális jelentőségű: ezen a napon aktiválták Leon Kowalskit (az a replikáns, aki a film legelején megöli a fejvadászt a Voight-Kampff-teszt során – a szerk.)

leon kowalski szárnyas fejvadász
Leon Kowalski replikánst Brion James alakította a Szárnyas fejvadász című filmben / Fotó: Imgur

Leon létrehozásának évfordulója alkalmából, a Titan Comics és az Alcon Entertainment speciális meglepetéssel állt elő: nyilvánosságra hozta a Blade Runner 2019 (Szárnyas fejvadász 2019) című képregénysorozat az első borítóterveit.

Szárnyas Fejvadász 2049: Schrödinger esete a replikánsokkal – Kritika / ContextUs

Az 1982-es film a fenti szempontokból a nagyközönség számára való emészthetőséget nem tudta megvalósítani, ez lehetett az egyik oka, hogy moziba kerülésekor bukásnak számított. A többi feltételt viszont olyan mesterien sikerült megvalósítania, hogy az évek során korának egyik meghatározó alap műve lett. Kíváncsian vártuk Schrödinger dobozának folytatását.

A 12 részes sorozat a Szárnyas fejvadász 2049 társírója, Michael Green és munkatársa Mike Johnson (Star Trek-képregények) közreműködésével íródott. A Ridley Scott által megálmodott, eredeti 1982-es film neo-noir Los Angelesében játszódik. Ash, a veterán fejvadász új küldetést kap: nyomozzon egy milliomos felesége és lánya után, akit feltehetőleg egy replikáns-csoport rabolt el.

A tavaly bejelentett Szárnyas fejvadász 2019 sorozat az első a képregények és novellák közül, amely folytatólagosan követi a mozisorozat történéseit. A képregénysorozatot Andres Guinaldo illusztrálja, aki melléklet borítókat is megrajzolta. A további borítóterveket Syd Mead, John Royle és Artgerm illusztrátoroknak köszönhetjük, tudatta a The Hollywood Reporter.

A képregénysorozat júliusban indul. Boldog születésnapot, Leon!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból