Nézem Film Szavazz te is a Magyar Filmdíjra! - Indul a...

Szavazz te is a Magyar Filmdíjra! – Indul a Magyar Filmhét

Promóció

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa 2017-ben már harmadik alkalommal rendezi meg a magyar filmhetet, amelyet szokásos módon a Magyar Filmdíj ünnepélyes díjátadója zár le.

Promóció
- Advertisement -

Még csak most kezdődött meg az év, de már megannyi filmnapon és filmhéten vagyunk túl. Ott volt az Uránia filmnapjai, a debreceni Apolló Mozi filmszürete, vagy a Toldi Mozi finn filmnapjai. Ezek keretén belül megannyi érdekes előadást, vetítést és workshopot nézhettünk és hallhattunk meg, találkozhattunk a filmek készítőkkel, akik számos kulisszatitkot és történetet osztottak meg a közönséggel.

A filmnapok kerekei most tovább zakatolnak, a fent említettekhez hasonló felhozatallal. Február 27. és március 5. között a magyar filmeké lesz a főszerep az ország különböző mozijaiban. A filmek között megtalálhatjuk A martfűi rém, a Testről és lélekről, az Oscar-díjra jelölt Mindenki, a #Sohavégetnemérős, a Hurok és A kút vetítéseit is.

A Magyar Filmhét projekthez eddig számos mozi, mozihálózat csatlakozott az ország 10 nagyvárosában. A produkciókat kedvezményes áron tekinthetik meg az érdeklődők. További érdekesség, hogy egy közönségszavazás kapcsán megvétózhatjuk kedvenc magyar filmünket, amely elnyerheti az idei Magyar Filmdíjat is. A szervezők nekünk, nézőknek is tartogatnak ajándékot, ha szavazunk: 50 darab páros belépőt sorsolnak ki a március 5-én, a Vígszínházban tartandó díjátadóra.

További információ, és a résztvevő mozi listája ITT érhető el.

Időpont: 2017. 02. 25. – 03. 05.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3