Nézem Film Szavazz te is a Magyar Filmdíjra! - Indul a...

Szavazz te is a Magyar Filmdíjra! – Indul a Magyar Filmhét

Promóció

A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa 2017-ben már harmadik alkalommal rendezi meg a magyar filmhetet, amelyet szokásos módon a Magyar Filmdíj ünnepélyes díjátadója zár le.

Promóció

Még csak most kezdődött meg az év, de már megannyi filmnapon és filmhéten vagyunk túl. Ott volt az Uránia filmnapjai, a debreceni Apolló Mozi filmszürete, vagy a Toldi Mozi finn filmnapjai. Ezek keretén belül megannyi érdekes előadást, vetítést és workshopot nézhettünk és hallhattunk meg, találkozhattunk a filmek készítőkkel, akik számos kulisszatitkot és történetet osztottak meg a közönséggel.

A filmnapok kerekei most tovább zakatolnak, a fent említettekhez hasonló felhozatallal. Február 27. és március 5. között a magyar filmeké lesz a főszerep az ország különböző mozijaiban. A filmek között megtalálhatjuk A martfűi rém, a Testről és lélekről, az Oscar-díjra jelölt Mindenki, a #Sohavégetnemérős, a Hurok és A kút vetítéseit is.

A Magyar Filmhét projekthez eddig számos mozi, mozihálózat csatlakozott az ország 10 nagyvárosában. A produkciókat kedvezményes áron tekinthetik meg az érdeklődők. További érdekesség, hogy egy közönségszavazás kapcsán megvétózhatjuk kedvenc magyar filmünket, amely elnyerheti az idei Magyar Filmdíjat is. A szervezők nekünk, nézőknek is tartogatnak ajándékot, ha szavazunk: 50 darab páros belépőt sorsolnak ki a március 5-én, a Vígszínházban tartandó díjátadóra.

További információ, és a résztvevő mozi listája ITT érhető el.

Időpont: 2017. 02. 25. – 03. 05.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3