A legfontosabb egykori szegedi fotósok életét és munkásságát bemutató virtuális kiállítás látható a Móra Ferenc Múzeum honlapján.

Archív felvételek segítségével mutatják be az egykori fotósok életét és munkásságát

Hegedűs Anita közölte, a régi fényírók és fényirdák világát sok archív felvétel segítségével mutatják be az érdeklődőknek – tájékoztatta a közgyűjtemény PR-referense szerdán az MTI-t.

A 2009-ben a múzeum helytörténeti kiállítóhelyén, a Fekete házban megrendezett kiállítás virtuális változatában Letzter Lázár, Lauscher Lipót és Keglovich Emil életútját, műtermeit és munkásságát ismerhetik meg a látogatók.

A Szeged fotósaira fókuszáló virtuális kiállítás sokszínű fotókollekcióval mutatja be a város múltját

A kiállítás sokszínű fotókollekciót is bemutat Szeged múltjából. Megjelenik a képek között a Nagyárvíz pusztítása, az azt követő újjáépítés, több ikonikus szegedi tér és épület, így a múzeumnak is helyet adó Kultúrpalota éppúgy, mint a Széchenyi tér, az újonnan épült városi fürdő vagy tűzoltó laktanya.

Szerepelnek a felvételek között portrék és csoportképek is: így a többi közt egy tabló a 1848-49-es 3. honvédzászlóalj egykori tagjairól, amely a forradalom és szabadságharc harmincadik évfordulója alkalmából készült.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet