Rengeteget hallunk a közösségi média negatív hatásairól. Egy doktor tapasztalatai szerint nem csak lelki, de testi problémákat is okozhat, például szelficsuklót.

Dr. Levi Harrison egy kaliforniai sportorvos, aki főként a kezet és csuklót érintő traumákkal foglalkozik. A „szelfi csuklót” egy olyan sérülésnek írja le, ami a tökéletes kép érdekében kifeszített, befelé forduló kéztartás miatt alakul ki. Érzéketlenséggel, csiklandozó érzettel járhat, ami éles fájdalommá válhat.

Egy félresikerült szelfi tett kárt Dalí és Francisco Goya festményeiben

Számtalan szelfiből adódó balesetről számolhattunk már be. Ezúttal Francisco Goya Los Caprichos rajzsorozat egyik darabja és annak Salvador Dalí-féle verziója bánta a fényképet. Egyre többen vannak azok, akik plasztikai műtétnek vetnék alá magukat, csak hogy úgy nézzenek ki, mint a különböző szelfi-szerkesztő applikációkkal készített torz önarcképeik.


Ahogy a DesignTaxi is kiemelte, már Kim Kardashian is tapasztalta a sérülést. A csuklójában jelentkező fájdalom miatt nem tudott szelfiket lőni, de szerencsére megoldotta a problémát. Felbérelt egy asszisztenst, hogy elvégezze ezt a nemes feladatot.

Már több mint 250-en haltak bele a szelfizésbe / ContexxtUs

A Sky News a tanulmányt összefoglaló cikke szerint 2011-ben három, 2012-ben két, 2014-ben már 13, 2015-ben 50, 2016-ban és 2017-ben pedig már 98, illetve 93 dokumentált szelfihez köthető haláleset volt. Az okok között vezető helyen a vízbefulladás volt, de a közlekedési eszközök okozta halál (többnyire robogó vonat előtti szelfizés) és a magasból való lezuhanás is elég gyakori.


A CBS New York szerint az orvos növekedést lát a szelfi csuklóban szenvedők számában. Talán érdemes lenne kicsit visszavenni a képekből, vagy ha leküzdhetetlen a vágy, egy szelfibot egészségesebb alternatíva lehet.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk