Ébredjünk már fel! Sokkoló fotók mutatják be az emberi hanyagságot

A világ, amelyben élünk már nem az a biztonságos hely, ami egykor volt, és erről csak és kizárólag mi, emberek tehetünk. Hihetetlen, hogy egyesekben még mindig nem tudatosult: a szemetet szelektíven kell gyűjteni, mert újra kell gasznosítani.

Az emberiség önzősége határtalan: minden arról szól, hogy mit akarunk, és nem arról, hogy mi az, amit a féktelen konzumerizmus miatt tönkreteszünk. Hiszen könnyű a légkondícionált otthonokban ülni, tiszta vizet inni és finom ételeket énni… Mindeközben pedig az óceánok tele vannak olajjal és olyan műanyag hulladékkal, ami egymillió év alatt is aligha bomlik le.

Elájultál a Nat GEO címlapjától? Akkor még nem láttad az újság belsejét – Fotók

Nemrég indította el “Plastic or Planet”, azaz “Műanyag vagy Bolygó” nevű kampányát a NAT GEO. Habár manapság már egyre többen vannak tudatában, hogy túl sok műanyag van környezetünkben, még mindig rengetegen nem érzik át ennek a problémának a valódi súlyát.

Nem is beszélve arról a rengeteg áralmatlan állatfajról, ami a mi hibánkból lassan, de biztosan kihal, mert elveszíti az egészséges életterét. És ebben az a legundorítóbb, hogy a legtöbbeknek még csak egy gondolat szintjén sem jut eszébe az, hogy mit is tesz a földünkkel…

Ha nagyon gyorsan nem kap észbe az emberiség, és kezd el eszeveszett sebességgel szelektíven gyűjteni és újrahasznosítani, bele sem merek gondolni, hogy ugyanezek a képek hogyan fognak kinézni 5 vagy 10 év múlva… Ha még egyáltalán lesz mit lencsevégre kapni.

Nincs más hátra: mindenki döntse el maga, hogy mit tud tenni azért, hogy a gyerekeink és esetleg még az ő gyerekeik is egy, a miénkhez hasonló bolygón élhessenek, amelyen vannak még tiszta vizek és egészséges állatok.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk