Szent tehenek tapossák a hívőket Indiában

Indiában egy furcsa vallási szokást filmeztek le. A hívők a tehéncsorda elé fekszenek, hogy az állatok átgázoljanak rajtuk.

A furcsa szokás szerint a vallásos férfiak a önként vetik magukat a több, mint száz kilós tehenek elé.

Indiában ugyanis a teheneket szent állatnak tekintik, ezért úgy tartják, hogy ez a veszélyes rituálé szerencsét hoz.

Egy tanulmány szerint ezért India a legveszélyesebb hely egy nő számára

Az elmúlt években sokszor láthattunk a híradásokban ismétlődő brutális és rettenetes szexuális bűncselekményekről szóló képsorokat Indiából. Ezek széleskörű vitát váltottak ki a nők biztonságával és a mélyen gyökerező patriarchális tendenciákkal kapcsolatban. Arra kényszerítették az indiai kormányt, hogy szigorítsa meg a szexuális bántalmazást és emberkereskedelmet érintő jogszabályokat.

A felvétel Ujjain nevezetű Indiai államban készült, amelyen látható, hogy a rituáléban résztvevő emberek az érkező tehenek elé vetik magukat.

Men get trampled by cows for good luck in Madhya Pradesh

Bulls trample men for supposed good luck on the occassion of Ekadashi in Madhya Pradesh. Tradition once again took centre stage in Ujjain, Madhya Pradesh, when people were trampled by cows on the occasion of Ekadashi.

Ez a szertartás a hatalmas hindu fesztivál egyik kiemelkedő eseménye . Az állatokat színes dekorációkkal és hennával díszítik fel, hogy megjöjjön a kedvük a taposáshoz.

Nem India az egyetlen hely, ahol szarvasmarhákhoz kötődő életveszélyes szokások alakultak ki.

A spanyolországi Pamplonában, az évente megrendezésre kerülő bikafuttatás néha  halálos áldozatokat is követel.

Az esemény során több tucat bikát hajtanak ki a pamplonai utcákra, ahol a bátorságukat bizonyítani vágyó férfiak futnak versenyt a brutális szarvakkal rendelkező bikákkal.

pamplona bull
Pamplonai bikafuttatás / Fotó: J. P. Urdiroz / EFE

Az indiai eseményen sem ritka a sérülés, hiszen egy átlagos szent tehén 137 kg is lehet. A hívők mégis vállalják a kockázatot a jó szerencse és a hosszan tartó egészség reményében.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból