Szente Vajk megható posztban köszönte meg a Jászai Mari-díjat

Mint mi is hírt adtunk róla, tegnap kiosztották az állami kitüntetéseket 2019-re vonatkozólag. Szente Vajk Jászai Mari-díjban részesült, és felajánlotta az elismerést a missziójában résztvevőknek.

Szente Vajk hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a fotót, amelyen együtt láthatjuk a díjjal.

Szente Vajk

Jászai Mari-díj, 2019. Ide az én nevem van írva, de szentül hiszem, hogy ezzel a díjjal ma az a zenés színházeszmény kap elismerést és támogatást, amelynek útján járva új irányokat találunk a…

“Ide az én nevem van írva, de szentül hiszem, hogy ezzel a díjjal ma az a zenés színházeszmény kap elismerést és támogatást, amelynek útján járva új irányokat találunk a nézőkhöz, fordítva egyet a műfaj szekerén. Ez a díj mindenkié, aki társam ezen az úton, vagy támogat minket ebben a csodás misszióban” – írta a posztban a színész.

10666024 655219737945334 2389696835714635413 n 1
Szente Vajk / Fotó: Womanity

Szente Vajk 1981-ben született Orosházán, Budapestre 1999-be jött, 2002-ben pedig a Nemzeti Színház Színiakadémián végzett.

Animal Cannibals, Mága Zoltán, Sopotnik Zoltán, Szente Vajk is állami díjat kapott Kásler Miklóstól – Itt a teljes lista

DETVAY JENŐ fotóművész, GÁBOR ENIKŐ fotóművész, KÁSA BÉLA fotóművész, URBÁN ÁDÁM fotográfus részére. A mozgókép területén kifejtett kiemelkedő alkotótevékenysége elismeréseként Balázs Béla-díjban részesült: BABOS TAMÁS operatőr, GYÖNGYÖSSY BENCE filmrendező, operatőr, író, producer, MOHAROS ATTILA filmrendező, NÁDORFI LAJOS operatőr, POZSGAI ZSOLT rendező, író, a Horatio Film ügyvezetője, STŐHR LÓRÁNT filmkritikus, a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyetemi docense, TÓTH KLÁRA filmkritikus, publicista, az MMA levelező tagja, ZALÁN JÁNOS producer, színművész, a Pesti Magyar Színház igazgatója.

Vajkot sokan a Magyarország Szeretlek című műsorból ismerhetik, a tévés azonban színházi darabokban is feltűnt. Sőt, írt és rendezett is egyaránt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból