Ha már a járvány nem tréfál senkivel, akkor a beautybloggerek csinálnak viccet a koronavírusból.

Az igazán virális vírus 

Soha nem álltunk még szemben világjárvánnyal az internet kora előtt. Amikor 1918-ban a spanyolnátha szedte az áldozatait világszerte, senki sem tudta, mi az a mém. 2003-ban, a SARS járvány kitörésekor a digitális világ még gyerekcipőben járt. Még csak pár percre ment fel az ember a netre, hogy MSN-en ráírjon az unokatesójára vagy hogy a Geocities oldalán játsszon.

Koronavirus Mukorom
/ Fotó: Sassy Nails És Tropicana Naillab

A koronavírus már egy merőben más világban ért bennünket. A hírfolyamunkon megállás nélkül görgetjük a soha véget nem érő borzasztó híreket a vírus terjedéséről. Az online áruházakban a maszkok és kézfertőtlenítők ára az egekig emelkedett, ha egyáltalán kapható. És természetesen megjelentek a vírusos mémek, hogy legalább a lehetőségekhez képest megőrizzük a humorérzékünket és a józan eszünket azzal, hogy kínunkban nevetünk a helyzeten. Tudjátok, kik maradtak eddig gyanúsan csöndben? A szépségbloggerek!

A WHO már a TikTokon is ad tanácsokat a koronavírus leküzdésével kapcsolatban

Múlt hónapban amiatt kritizálták a TikTok platformot, hogy számos hoax videó jelenet rajta, és hamis információk terjedtek a koronavírus járvánnyal kapcsolatban. Emiatt az egészségügyi szervezet is regisztrált a közösségi felületre, hogy hiteles információkkal szolgáljon a krízisről, írja a . – tájékoztat a WHO első videójában.

Két hónappal azután, hogy Vuhanban kitört a járvány, a beauty bloggerek végre felülhetnek a koronavírus-trendre. Az aktuális posztjaik kicsit másképp lesznek vírusosak, mint amihez eddig hozzászoktunk. A műkörmösök online közössége, akik meghökkentő szofisztikáltsággal kidolgozott alkotásaikról ismertek az Instagramon, igazán elemükben érezhetik magukat a koronavírus-hájp során.

https://www.instagram.com/p/B9hMsjOhgZh/?utm_source=ig_embed

Ha rákeresünk a #coronavirusnails hashtagre, egyelőre még nem túl sok, de annál kreatívabb fotókat találhatunk. A vírus jellegzetes, közismert ábrázolása mintaként az egyszínűre lakkozott körömre festve, tarka színekben, körömre rajzolt maszkos arcok. Sőt, valaki még egy egészen élethű kézfertőtlenítő spray-t is pingált a körmére.

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted magad a koronavírus ellen

A koronavírus napról napra terjed a világban, ezért a WHO globális vészhelyzetet hirdetett. koronavírus ellenszer, koronavírus tünetei

Egy vietnami műkörmös szalon fekete zselélakk alapra 3D-s vírust applikált. Egyik videójában azt mutatja be az alkotó, hogyan készítette a saját körmére a térbeli vírusábrázolásokat.

https://www.instagram.com/p/B9Tkw8Mpthc/

Valami különlegesre vágytam – mondta Huyền Xian, a szalon tulajdonosa.

Világjárvány van

Tommy Le, a Washingtontól nem messze található, virginiai Fredricksburgben dolgozó művész akrillakkal dolgozott ügyfele, Rebecca Williams körmein, aki szintén koronavírussal, de mégsem fertőzötten térhetett haza.

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események

Betett a koronavírus a divatvilágnak is, sorra maradnak el események Korábban írtunk arról, hogy a Csöcsiang Egyetem kutatói két olyan szert is előállítottak, ami hatékony a koronavírus ellen. A Sky News arról számolt be, hogy az Imperial College London kutatói szintén előrelépést értek el a koronavírus ellenszerének kidolgozásában.

„Jól néz ki!” – mondja az újdonsült vírustulajdonos, aki bevállalta az alkotó ötletét. „Mindenkinek, aki látta, nagyon bejött!”

https://www.instagram.com/p/B9ZvlFegxjH/

A látszólagos könnyed hangulat ellenére Williams tisztában van a koronavírus-járvány súlyosságával világszerte. Volt már pár gyanús esetünk itt Virginia államban is az elmúlt napokban. Őszintén szólva nagyon aggódunk.

Megszakítják a Velencei Karnevált a koronavírus miatt

Mindezt vasárnap Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto tartomány kormányzója jelentette be, írja a The Independent . „Drasztikus eszközökhöz kell folyamodnunk” – mondta Zaia. Arra a kérdésre, hogy ez a Velencei Karnevál eseményeinek lemondását is jelenti-e, a kormányzó azt válaszolta, hogy a rendkívüli intézkedések ezt is tartalmazzák, és még mást is, amit készülnek bejelenteni.

Huyền számára a helyzet még ennél is borzasztóbb. Vietnamban egyelőre még 100 alatt van a fertőzöttek száma, és alig a felük igényel kórházi ellátást. A vietnami kormány szigorú megelőző intézkedéseket léptetett életbe, hogy elkerüljék a járvány kialakulását.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az európaiak talán még mindig nem foglalkoznak a vírussal, de Vietnamban ez nagyon komoly probléma. Minden iskola bezárt öt hétre, ahogy a szalonom is[/perfectpullquote]

– mondja a vietnami hölgy. A koronavírusos minták tervezése mindkét műkörmös számára menekülés, kitörés az állandóan a világjárvánnyal nyomasztó hírek folyamából. Így megkönnyítjük a dolgunkat: ha valamin tudunk nevetni, akkor nem is félünk már tőle annyira. Annyira kilátástalan most minden, hogy az emberek valami viccesre vágynak.

Önként karanténba vonul Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze

Önként karanténba vonul Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas Máthé Erzsi úgy döntött, otthonában vészeli át a koronavírus-járvány csillapodását. Máthé Erzsi 92 éves, így számára különösen veszélyes lenne, ha elkapná a hazánkban is felbukkanó koronavírust.

És még jól is néz ki – legalábbis az i-D szerint.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet