Nézem Film A szexmunkások emberi bemutatása – Blowin’ Up

A szexmunkások emberi bemutatása – Blowin’ Up

Promóció

Egy dokumentumfilm, amely végre bemutat egy olyan helyet, ahol a megalázott és kiszolgáltatott nőket tisztelettel kezelik. A Blowin’ Up Amerika első olyan bíróságára fókuszál, ahol a prostituáltaknak vannak jogai.

Promóció
- Advertisement -

Stephanie Wang-Breal dokumentumfilmje tartózkodik a sztereotípiáktól. Nehéz társadalmi problémát mutat be, amelyhez nem lehet elég érzékenyen nyúlni. Azok a nők, akik nehéz sorból kezdik életüket, gyakran szexmunkásként végzik. A kiszolgáltatott helyzet rengeteg veszélyhelyt rejt, de a legrosszabb mégis az, hogy szinte senki nem védi őket.

Még mindig társadalmi probléma a szexmunkások helyzete / Fotó: GV Wire

A Blowin’ Up azért számít újítónak, mert objektíven kezeli a problémát, valamint egy olyan intézményt mutat be, amelyből jóval több kellene.

Amerika első olyan bírósága ez Queensben, amely a prostitúcióra összpontosítva megoldást kínál a problémákra.

Wang-Breal azt is bemutatja, hogy milyen okokból kerülnek ilyen helyzetbe a nők, írja a The Guardian. A film egyik erőssége, hogy szándékosan eltérő történeteket mutat be. A rendező ugyanis kiemeli, hogy nincs két egyforma történet, ezért sem szabadna sztereotípiákat gyártani.

Így zajlik az élet a bordélyházban, most elárulja egy szakmabeli

70 Likes, 3 Comments – ღRoxanne Price (@roxanneprice.gfe) on Instagram: “What’s better than a professionally trained girlfriend that can talk nerdy to you? I dunno….” Roxanne elmondta, a klienseik ugyanúgy tisztelik őket, mint bármely más nővel. Elvárják a megfelelő bánásmódot és azt meg is kapják a kuncsaftoktól.

Ami pedig ég fontosabb: a bíróságot nők vezetik, egyetlen férfi sem beszél a dokumentumfilmben. Mi több, élén egy színes bőrű nő áll.

E mellett látjuk a nőknek a mindennapi életük apróbb részleteit is, ami kihangsúlyozza: emberekről beszélünk. Nem pedig mozgatható tárgyakról, akiknek a teste áruba bocsátható.

A filmben mindenki azon dolgozik, hogy segítsen, és a megalázott nőknek jobb életkörülményt biztosítson. Ha már a hozzájuk legközelebb állók elfordultak tőlük.

Ne hagyd ki az előzetest!

BLOWIN’ UP – Trailer

http://www.smartcine.com BLOWIN’ UP Directed by: Stephanie Wang-Breal

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3