A szexmunkások emberi bemutatása – Blowin’ Up

Egy dokumentumfilm, amely végre bemutat egy olyan helyet, ahol a megalázott és kiszolgáltatott nőket tisztelettel kezelik. A Blowin’ Up Amerika első olyan bíróságára fókuszál, ahol a prostituáltaknak vannak jogai.

Stephanie Wang-Breal dokumentumfilmje tartózkodik a sztereotípiáktól. Nehéz társadalmi problémát mutat be, amelyhez nem lehet elég érzékenyen nyúlni. Azok a nők, akik nehéz sorból kezdik életüket, gyakran szexmunkásként végzik. A kiszolgáltatott helyzet rengeteg veszélyhelyt rejt, de a legrosszabb mégis az, hogy szinte senki nem védi őket.

Trafficking Law More Street Prostitution
Még mindig társadalmi probléma a szexmunkások helyzete / Fotó: GV Wire

A Blowin’ Up azért számít újítónak, mert objektíven kezeli a problémát, valamint egy olyan intézményt mutat be, amelyből jóval több kellene.

Amerika első olyan bírósága ez Queensben, amely a prostitúcióra összpontosítva megoldást kínál a problémákra.

Wang-Breal azt is bemutatja, hogy milyen okokból kerülnek ilyen helyzetbe a nők, írja a The Guardian. A film egyik erőssége, hogy szándékosan eltérő történeteket mutat be. A rendező ugyanis kiemeli, hogy nincs két egyforma történet, ezért sem szabadna sztereotípiákat gyártani.

Így zajlik az élet a bordélyházban, most elárulja egy szakmabeli

70 Likes, 3 Comments – ღRoxanne Price (@roxanneprice.gfe) on Instagram: “What’s better than a professionally trained girlfriend that can talk nerdy to you? I dunno….” Roxanne elmondta, a klienseik ugyanúgy tisztelik őket, mint bármely más nővel. Elvárják a megfelelő bánásmódot és azt meg is kapják a kuncsaftoktól.

Ami pedig ég fontosabb: a bíróságot nők vezetik, egyetlen férfi sem beszél a dokumentumfilmben. Mi több, élén egy színes bőrű nő áll.

E mellett látjuk a nőknek a mindennapi életük apróbb részleteit is, ami kihangsúlyozza: emberekről beszélünk. Nem pedig mozgatható tárgyakról, akiknek a teste áruba bocsátható.

A filmben mindenki azon dolgozik, hogy segítsen, és a megalázott nőknek jobb életkörülményt biztosítson. Ha már a hozzájuk legközelebb állók elfordultak tőlük.

Ne hagyd ki az előzetest!

BLOWIN’ UP – Trailer

http://www.smartcine.com BLOWIN’ UP Directed by: Stephanie Wang-Breal


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból