Levették a műsorról a szexuális erőszakkal vádolt hiphopmogul interjúját

Russel Simmons, akit számos fekete nő vádol szexuális erőszakkal, vendégként szerepelt több neves hiphopzenész tulajdonában álló csatorna reggeli műsorában.

A hiphop Harvey Weinsteinje?

Az Egyesült Államokban akkora botrányt okozott, hogy egy reggeli rádióműsorba meghívták vendégként Russel Simmons üzletembert, hogy végül a Tidal és Revolt TV csatornáknak utólag el kellett távolítaniuk műsorukból a felvételt, írja a Variety.

Russel Simmons szexualis eroszak
Russel Rimmons / Fotó: Erik Pendzich/REX/Shutterstock

Simmons a Def Jam Recordings hip-hop zenei kiadó tulajdonosa, a műfaj egyik megkerülhetetlen alakja, akit legalább húsz nő többrendbeli szexuális zaklatással és erőszakkal vádol. A Simmons-t vádló nők a #metoo botrány kirobbanása után nem sokkal, 2017 novembere óta egymás után álltak elő sérelmeikkel.

Tagadja Justin Bieber, hogy szexuálisan zaklatott volna bárkit is

A teljes nevét nem vállaló nő a hétvégén vádolta meg Justin Biebert, hogy 2014-ben szexuálisan zaklatta. Egy Danielle nevű nő a Twitteren tette közzé a hétvégén történetét, aminek lényege, hogy a kanadai énekes jó hat évvel ezelőtt zaklatta őt az austini koncertje után.

Rengeteg felháborodott reakció érkezett a Twitteren. Többek között Sil Lai Abrams családon belüli és szexuális erőszak ellenes aktivista is hozzászólt, aki azzal vádolja az üzletembert, hogy 1994-ben megerőszakolta. A nő szerepel az HBO Maxon idén május végén bemutatott On the Record című dokumentumfilmben is, amely éppen a Simmons elleni vádakat tárja fel.

On The Record | Official Trailer | HBO Max

Every woman’s story deserves to be heard. On The Record presents the powerful and haunting story of music executive Drew Dixon as she grapples with her decis…

Ez már a negyedik olyan dokumentumfilm a #metoo-botrány kirobbanása óta, amely szexuális bűncselekményekkel vádolt befolyásos, gazdag férfi elleni vádak hátterét mutatja be. A dolog pikantériája, hogy ebben az esetben a fekete közösségen belül történtekről van szó.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha a fehér nőknek sem hisznek, maguk szerint hogy állnak a fekete nőkhöz Amerikában, ha szexuális zaklatás miatt tesznek feljelentést?[/perfectpullquote]

– teszi fel a filmben a kérdést az egyik áldozat. Egy másik érintett nő úgy érzi, hogy azzal, hogy szembemegy a fekete közösség egyik befolyásos figurájával, a saját közösségét árulja el.

Sajnálják, nem tudták, mossák kezeiket

A felháborodást látva a két csatorna nem csak az ominózus adást távolította el, hanem az azt beharangozó, korábbi posztokat is.

https://www.instagram.com/p/CBo3rtwH4JV/

Jay-Z és a Tidal mi a csudáért ad szót Russell Simmons-nak, hogy elmondja a véleményét a #BlackLivesMatter kapcsán? Jóváhagyta ezt valaki?” – fakadt ki a Twitteren Abrams a hiphopzenészek tulajdonában álló zenei és videós streamingcsatorna ellen. A Tidalt több híres zenész mellett közismerten Jay-Z neve is fémjelzi résztulajdonosként.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azzal, hogy Simmons zavartalanul kifejtheti a véleményét a médiában, azt hirdetik, hogy a szexuális erőszak fekete elszenvedői a hiphop járulékos veszteségei. A zeneiparban tevékenykedő legbefolyásosabb fekete férfiak ezzel Russell Simmons mellett kampányolnak, a fekete nők ellen foglalnak állást[/perfectpullquote]

– tette hozzá az aktivista. A Revolt TV és a Tidal képviselőinek reakciója némileg váratott magára. Nagyon valószínűtlen, hogy Jay-Z-nek vagy Diddy-nek résztulajdonosként van beleszólása abba, hogy kiket hívjon meg vendégnek a csatorna egyik műsora.

17 éves lány megerőszakolása miatt ismét bíróság elé állhat a börtönben lévő Harvey Weinstein

A Jane Doe néven beadott keresetben négy, ma már 70, 43, 38 és 35 éves nő követel kártérítést szexuális erőszak és zaklatás címén a bukott filmmogultól, valamint testvérétől, Bob Weinstein től, mondván utóbbi elősegítette, hogy annak idején Miramaxnál elhallgassák az ilyen eseteket, lehetővé téve a zaklatások folytatását, írja a .

Az egyik fekete rapper műsorvezető aztán elnézést kért a közösségi oldalán, és azt állította, nem volt teljesen képben.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Én csak szerettem volna befolyásos feketéket megszólaltatni! A továbbiakban jobban odafigyelek arra, hogy kiket hívunk meg, és hogyan mutatjuk be őket[/perfectpullquote]

– fogadta meg N.O.R.E. A későbbiekben a műsor egy másik vendége, Marc Lamont Hill egyetemi tanár és műsorvezető sajnálatát kifejezve határolódott el a részvételétől. Ő szintén azt állította, nem tudott arról, hogy Simmons-szal kerül egy adásba.

Még mindig folynak Harvey Weinstein ellen bírósági eljárások

Nincs könnyű dolga annak, aki követni akarja Harvey Weinstein bírósági ügyeit. Annak ellenére, hogy március elején 23 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, a filmmogulra még mindig perek sokasága vár Amerikában és azon kívül is. Május 6-án, akkor derült fény arra, hogy az Egyesült Királyságban egy eddig nem ismert eljárás is folyik ellene szexuális bántalmazás ügyében, amikor a fellebbviteli bíróság döntése megjelent.

A hiphop műfaj egy másik képviselőjét, French Montanát is szexuális erőszakkal vádolják, év elején pedig Trey Songz-t érték hasonló vádak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból