A szexuális zaklatással vádolt The Killers ügyét megalapozatlannak találták

A belső vizsgálat nem talált bizonyítékot a The Killers koncertturnéja alatt történt szexuális zaklatás kapcsán.

Megalapozatlanok a The Killers elleni vádak

A The Killers nevű rockbanda ügyvédje szerint a 2009-es szexuális zaklatási ügy teljesen megalapozatlan, írja a The Guardian.

the killlers
The Killers / Fotó: Rob Loud

Az együttes hangtechnikusa, Chez Cherrie azt állította, hogy a Milwaukee-ben adott koncert alatt egy eszméletlen, meztelenre vetkőztetett lány volt a banda öltözőjében. Továbbá azt is kijelentette, hogy a banda tagjai lányokat itattak le, majd kigúnyolták őket. Állításai szerint fizettek azért, hogy orális kényeztetésben részesítsék a bandatagokat. A nő véleménye szerint a turné alatt végig nőgyűlölő légkör uralkodott.

A The Killers tagjai bejelentették, hogy készen állnak szembenézni Cherrie állításaival egy belső nyomozás során.

Az együttes jogi képviselői meghallgatták mind a banda tagjait, a stábtagokat, a turné menedzsmentjét, a produkció tagjait, a hangstábot, a biztonsági személyzetet és mindenkit, akinek köze volt a turnéhoz. A vizsgálat arra jutott, hogy Cherrie állításai alaptalanok.

Szexuális zaklatással vádolják French Montana-t és kollégáját

French Montana-t, vagy ismertebb nevén Karim Kharbouch-t szexuális zaklatás vádjával állítják bíróság elé. Egy Jane Done álnéven jelentkező áldozat számolt be a rendőségnek az esetről. Jane Done 2018 márciusában látogatta meg Coke Boy Record studióját, ahol korábban French Montana és kollégája Mansour Bennouna zenei munkálatokat végeztek.

Azt ugyan elképzelhetőnek tartják, hogy Cherrie a stáb tagjaként hallhatott olyan beszélgetéseket, amelyek arra utalhattak, hogy lányokat fizessenek meg vagy hívják be a zuhany alá, de ezeket kizárólag viccből mondták. A valóságban pedig soha senkit nem kértek fel hasonló cselekvésekre.

A helyszínt biztosító személyzet és biztonsági emberek sem emlékeztek arra, hogy az együttes öltözőjében bárki részeg és meztelen lányra panaszkodott volna.

A turné nőgyűlölő légkörével kapcsolatban annyit fűztek hozzá a zenekar képviselői, hogy előfordult a vulgáris nyelvezet használata és az alkalmanként durva viccek is elhangzottak.

Chez Cherrie elégedetlen a vizsgálat eredményével

A The Killers sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Cherrie kényelmetlenül érezte magát a turné során.

The Killers – Mr. Brightside (Official Music Video)

New Album ‘Imploding The Mirage’ Out Now: https://thekillers.lnk.to/ImplodingTheMirageID Follow The Killers: Instagram: https://www.instagram.com/thekillers/…

Cherrie nem ért egyet a jelentésben foglalt állítások mindegyikével, de részleteket nem árult el azzal kapcsolatban, hogy miket kifogásolt. Viszont sajnálatosnak tartja, hogy a zeneiparban az ilyesfajta viselkedés általánosan elfogadott.

A tavalyi BUSH-on részt vett Sally-Anne Gross brit professzor tanulmányt írt a zeneiparon belül tapasztalható bántalmazásokról és diszkriminációról. Értekezésében azonban kifejtette, hogy a bántalmazás az iparon belül egyre kevésbé tabutéma .


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból