Az egyik legdurvább lelki és testi következményekkel járó bűncselekmény a szexuális zaklatás, valamint a szexuális erőszak. Sajnos még mindig nem vesszük elég komolyan.

A legnagyobb problémát talán az jelenti, amikor valaki nem is mer feljelentést tenni, tehát az elkövető továbbra is szabadon szedi áldozatait. Abba azonban kevesen gondolnak bele, hogy ennek oka a kultúránk és az elavult törvényeink. Lori Fox esete az egyik példa, aki egy szexuális zaklatás után feljelentést tett a rendőrségen, de mégis ő jött ki rosszul.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem tudtam sírni. Olyan volt, mintha valami elszakadt volna benne és már semmi nem működött megfelelően többé[/perfectpullquote]

– Lori Fox.

A szexuális visszaélések a német katolikus egyházat is megrengetik

A német egyházakról, köztük a katolikusról idáig humanitárius, menekülteket segítő tevékenységük kapcsán írtunk. Most azonban fény derült a német katolikus egyházban elkövetett súlyos és jelentős mértékű szexuális visszaélésekre. A több évtizedes pedofil bűncselekményekről szóló vádakkal a klérusnak az után kell szembenéznie, hogy ismertették egy nagyszabású nyomozás eredményét a Német Püspöki Konferencia őszi, fuldai nagygyűlésén.

Lori esetét hónapokig vizsgálták, majd egy telefonhívás megváltozatta az egész életét. Már a kihallgatás is egy tortúra az áldozatnak, hiszen újra és újra fel kell idéznie a történteket. Miután hosszas vizsgálódás után úgy döntött a rendőrség, hogy nem emelnek vádat, Lori élete megindult a lejtőn.

1
A Szexuális Visszaélések Maradandó Károkat Okoznak / Fotó: Business Insider

Nem tudott rendesen dolgozni, elkezdett inni, és egy idő után már egy csésze kávét se tudott venni magának. Sok mindenen keresztülment, az autóbalesettől kezdve a kutyatámadáson át a párkapcsolati krízisig. Lori felismerte, hogy a törvény szemében nem egy ember volt, aki nőnemű, hanem mindenekelőtt nő volt. Ez egy olyan tény, amely kihat a biztonságára és az értékrendjére.

Az eset után rengeteg munkába telt, hogy felépüljön, és elmondása szerint az életét már nem tudja megjavítani, de legalább el tud kezdeni egy teljesen újat. Lori teljes története itt olvasható.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.