A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) új vezetésének döntése értelmében az Ódry Színpad megszűnik, helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye.

Már nem a Vas utcába mennek a kollégisták

Az ATV birtokába olyan információk jutottak el, miszerint eladják a Színház-és Filmművészeti Egyetem  jelenlegi épületeit. Az Ódry Színpad megszűnik, és helyette az Uránia Filmszínház lesz az egyetem játszóhelye, a kollégisták pedig már nem a Vas utcába fognak visszamenni.

Szfe Epuleteit Eladjak Odry Szinpad Szinmuveszeti Egyetem
A Színház- És Filmművészeti Egyetem (Szfe) Épülete / Fotó: Malatinszky Dávid

A tévécsatorna érdeklődött új vezetésnél, ahonnan azt a választ kapták, hogy a SZFE vezetői az oktatás február 1-el történő újraindítására koncentrálnak.

Az újraindítás újdonságokkal jár az SZFE új vezetése szerint

Az új vezetés a közleményben azt írta, hogy számtalan újdonsággal jár majd együtt az újraindítás. Mint fogalmaztak, jogtalan blokád lehetetlenné tette a normális oktatást az egyetemen tavaly ősszel.

Kapcsolódó cikk

Hozzátették azt is, hogy az egyetem polgárait és a nyilvánosságot is időben tájékoztatják majd az újdonságokról, és arról biztosítanak mindenkit, hogy sem a hallgatók, sem az oktatók nem kerülnek rosszabb körülmények közé, sőt, nagy fejlődést fognak tapasztalni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet