A Színház- és Filmművészetért Alapítvány (SZFE) 2020. október 1-től dr. Szarka Gábort, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campus-főigazgatóját nevezte ki az SZFE kancellárjává – olvasható a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium közleményében.

Katonatiszt az új kancellár

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratórium közleményében olvashatunk az új kancellár életrajzáról is, azonban kihagyják, hogy katonatisztről van szó, aki a második Orbán-kormányban kabinetfőnökként és miniszteri biztosként szolgált, szúrta ki a 444.:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szarka Gábor 48 éves, jogász, biztonság- és védelempolitikai-szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense és díszpolgára. Diplomataként Párizsban szolgált katonai attaséként, később a Nemzeti Ipari Park Üzemetető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese volt, franciául és angolul beszél felsőfokon[/perfectpullquote]

– olvasható a közleményben.

Dr Szarka Gabor Szfe Kancellar
Szarka Gábor, A Hm Kabinetfőnöke Beszédet Mond 2012-Ben / Fotó: Koszticsák Szilárd / Mti

Az eddigi kancellár, dr. Vonderviszt Lajos aktívan részt vesz az átadás-átvétel lebonyolításában – írja az alapítvány, amely a kormány döntése értelmében az egyetem oktatóinak és hallgatóinak ellenkezése ellenére átvette az irányítást az intézményben, és amely ellen a hallgatók egyetemfoglalással tiltakoznak szeptember 1. óta.

Az egyetem polgárai nem engedték az épületbe

A közlemény szerint kedden „az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában.”

Szfe Sztrajk Szarka Gabor Kancellar Szinmuveszeti Egyetem
A Színház- És Filmművészeti Egyetem (Szfe) Épülete Előtt Álló Őrség / Fotó: Halász Júlia / 444

Az új kancellár ennek ellenére mindent megtesz annak érdekében, hogy feladatait a jövőben a lehető legmagasabb szinten elláthassa – írja a kuratórium.

Az SZFE-ügyben írt cikkeinket itt olvashatod, amelyek között a legfrissebbek között van, hogy többszörös kibertámadás érte az egyetem honlapját, valamint a kuratórium tagja, Lajos Tamás szerint csak egy hangos kisebbség generálja a vitákat.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.