Nem engedték be az SZFE-re az új kancellárt, Szarka Gábort

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány (SZFE) 2020. október 1-től dr. Szarka Gábort, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem campus-főigazgatóját nevezte ki az SZFE kancellárjává – olvasható a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium közleményében.

Katonatiszt az új kancellár

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratórium közleményében olvashatunk az új kancellár életrajzáról is, azonban kihagyják, hogy katonatisztről van szó, aki a második Orbán-kormányban kabinetfőnökként és miniszteri biztosként szolgált, szúrta ki a 444.:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szarka Gábor 48 éves, jogász, biztonság- és védelempolitikai-szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docense és díszpolgára. Diplomataként Párizsban szolgált katonai attaséként, később a Nemzeti Ipari Park Üzemetető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese volt, franciául és angolul beszél felsőfokon[/perfectpullquote]

– olvasható a közleményben.

dr szarka gabor szfe kancellar
Szarka Gábor, a HM kabinetfőnöke beszédet mond 2012-ben / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Az eddigi kancellár, dr. Vonderviszt Lajos aktívan részt vesz az átadás-átvétel lebonyolításában – írja az alapítvány, amely a kormány döntése értelmében az egyetem oktatóinak és hallgatóinak ellenkezése ellenére átvette az irányítást az intézményben, és amely ellen a hallgatók egyetemfoglalással tiltakoznak szeptember 1. óta.

Az egyetem polgárai nem engedték az épületbe

A közlemény szerint kedden „az SZFE polgárai közül tucatnyian meggátolták Szarka Gábort abban, hogy belépjen az egyetem épületébe, és aktívan közreműködhessen az átadás-átvétel folyamatában.”

szfe sztrajk szarka gabor kancellar szinmuveszeti egyetem
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) épülete előtt álló őrség / Fotó: Halász Júlia / 444

Az új kancellár ennek ellenére mindent megtesz annak érdekében, hogy feladatait a jövőben a lehető legmagasabb szinten elláthassa – írja a kuratórium.

Az SZFE-ügyben írt cikkeinket itt olvashatod, amelyek között a legfrissebbek között van, hogy többszörös kibertámadás érte az egyetem honlapját, valamint a kuratórium tagja, Lajos Tamás szerint csak egy hangos kisebbség generálja a vitákat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból