Az SZFE kuratóriumának tagja, Lajos Tamás szerint csak egy hangos kisebbség generálja a vitákat

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) folyik már az oktatás, egy hangos kisebbség generálja a vitákat – mondta el Lajos Tamás, az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumának tagja, operatőr- producer.

3-4 helyen is folyik az oktatás

A hallgatók több mint 90 százaléka beiratkozott és aktiválta a félévét, az oktatók jelentős része bejelentette, hogy folytatja a munkát. Emellett vannak olyan oktatók is, akik nem szeretnének tovább tanítani az egyetemen.

Lajos a hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorűban kitért arra is, hogy az oktatás 3-4 helyen folyik az egyetemen, a blokád alatt lévő Vas utcában van a legkevesebb tanóra.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Már amennyire ezt blokádnak lehet nevezni, ezt a pár diákot, aki ott randalírozik[/perfectpullquote]

– szúrt oda Lajos Tamás.

szfe sztrajk tuntetes lajos tamas kuratorium szinmuveszeti egyetem
A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) sztrájkbizottsága őrségben (balról jobbra): Veszprémi Judit, Csató Kata, Forgács Péter, Karsai György, Németh Gábor / Fotó: Hoppá, Színház hivatalos Facebook-oldala

A fenntartó alapítványnak nem dolga, hogy beleszóljon az oktatás kérdéseibe, a feladata az, hogy minél jobb körülményeket biztosítson a munkához. Mindenki tegye a dolgát és minden rendben lesz – jelentette ki.

Lajos szerint ellenük nem lehet sztrájkolni

A műsorban elhangzott: a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a sztrájkbizottság megkezdte a tárgyalásokat és kísérleti köztársaságot is alapítottak.

lajos tamas szfe kuratorium szinmuveszeti egyetem
Lajos Tamás producer-operatőr, az SZFE-t fenntartó alapítvány kuratóriumának tagja / Fotó: Business Magazin

Lajos elmondta, hogy a követelések jelentős része politikai színezetű, ami a kuratóriumnak és a kormányzatnak szól, ugyanakkor sztrájkolni a munkáltató ellen lehet.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mi nem vagyunk az egyetemi oktatóknak, pláne nem a hallgatóknak munkáltatói, tehát ellenünk nem lehet sztrájkolni[/perfectpullquote]

– hangsúlyozta a kuratórium tagja.

Vidnyánszky Vs. Oscar-díjasok: Az SZFE mellett nagyágyú külföldi művészek is kiálltak

Miután Vidnyánszky Attila lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) alapítványát fenntartó kuratórium elnöke, számos tüntetés – versfelolvasóstól kezdve élőláncosig – mellett több hazai ismert ember, intézmény és egyesület is támogatásáról biztosította az SZFE hallgatóit. Noha ez aligha hatja meg Vidnyánszkyt a nyilvánosságban adott nyilatkozataiból kiindulva: azt is mondta, az egyetemük mellett kiálló diákok mindössze a politikai pártok eszközei.

Az SZFE-ügyről írt korábbi cikkeinket itt olvashatod.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból