Közleményt adott ki az SZFE új vezetése, mert a sajtóban híre ment, hány hallgató hagyta ott az intézményt.

Kevesebb mint 1 százalék hagyta el az SZFE-t

„Mindössze négy hallgató, az összlétszám kevesebb mint 1 százaléka hagyta el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet az első szemeszter lezárultával” – közölte az SZFE új vezetése az kedden az MTI-vel, amit a 444 szemlézett.

Szfe Uj Vezetese Szarka Gabor Freeszfe Egyesulet
Szarka Gábor, A Színház- És Filmművészeti Egyetem (Szfe) Kancellárja / Fotó: Vörös Szabolcs

A beszámoló szerint három hallgató töröltette magát a névsorból, egyvalaki pedig átjelentkezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem önköltséges mesterképzésére. A 2020/2021-es tanév első szemeszterét összegző adatok szerint az intézménynek 447 hallgatója volt. A második félévre közülük 336-an szerepelnek aktív státuszúként az intézmény nyilvántartása szerint. 86 hallgató státusa viszont passzív a második szemeszterre.

Az SZFE új vezetése: Senki nem veszítette el az előző félévi eredményét

Az intézmény szerint „ők olyan hallgatók, akik nem tanulnak ebben a félévben, számuk mértéke átlagos. Továbbá vannak olyan szakok, amelyeken végeztek hallgatók az elmúlt két hétben, mivel lezárult a képzésük, a maradék létszám az övék.”

Kapcsolódó cikk

Az intézmény közleményében hangsúlyozza, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az egyetemen senki nem veszítette el az előző félévi eredményét.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet