A brit The Guardian címlapon hozza a Sziget Fesztivált

A The Guardian brit hírportál oldalán fellelhető egy The best photographs of the Day, azaz A nap legjobb fotói rovat. Augusztus 13-án pedig a Sziget Fesztivál 2019 egyik képét hozták címlapon.

Hogyan mozog a tömeg? Máshogy mozgunk egyedül, mint amikor tömegben vagyunk? Mi határozza meg, kik vagyunk mi együtt? Mi az egyén a csoporton belül? Folyamatosan mozgunk, hogy elkerüljük az ütközést, állandóan keressük a helyünket. Mégis van valami, amitől többek leszünk, mint sok különálló egyén. Vajon ez az, amitől közösséggé válunk?

Kanadából, Eiópiából, Indiából és Dél-Koreából is újcirkuszi előadásokat hoznak a Sziget Fesztiválra

A szervezők közlése szerint a 900 fő befogadására alkalmas cirkuszi sátor a fesztivál végéig várja nézőit 14 órától egészen az utolsó előadás kezdetéig, 23 óráig. A sátor műsorát minden nap a francia Cirque Inextremiste előadása nyitja, ahol egy mozgássérült akrobata egy markológép segítségével válik a társulat legerősebb tagjává, majd az első, csak etióp művészekből álló cirkusztársulat, a Circus Abyssinia mutatja be az artistává válás folyamatát két kisgyerek szemszögéből.

Ezen kérdésekre kereste a választ a Sziget Fesztiválon a dél-koreai-francia csoport, a Galmae. A társulat a zárónapokon, augusztus 12-én és 13-án tartotta meg.

sziget fesztivál 2019 galmae csoport
Sziget Fesztivál 2019 / A Galmae csoport It’s not that way, It’s this way performansza / Fotó: Márton Mónus / EPA

Erre pedig a The Guardian brit hírportál is felfigyelt, aki nem volt rest címlapon hozni a The best photographs of the Day rovatában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból