A 2019-es Sziget Fesztivál rekordot döntött drogfogás terén: ez volt a történetének legnagyobb kapása. Azonban az újabb fejlemények azt mutatják, jóval több kábítószerrel indultak a rendezvényre a holland srácok.

Hirdetés

Megtalálták a Sziget fesztiválon elfogott két holland drogkereskedő autóját, amelyből tizenhét kilónyi drog került elő. Összesen így mintegy százmillió forint értékű kábítószert foglaltak le tőlük – tájékoztatott honlapján kedd reggel a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Eddigi legnagyobb fogás a Sziget Fesztivál történetében / Fotó: Police.hu

Múlt kedden a Sziget fesztiválon két huszonéves holland férfi sátrában és csomagmegőrző széfjében csaknem 2700 ecstasytablettát, 128 gramm – előre porciózott – marihuánát, műanyag fiolákban 451 füves cigit, valamint a drog adagolásához, terjesztéséhez használt tasakokat találtak és foglaltak le.

Ez volt a legnagyobb drogfogás a Sziget Fesztivál történelmében

Már az első napon lekapcsoltak két holland férfit a magyar hatóságok a Sziget Fesztivál 2019-es rendezvényén. A rendőrség a honlapján számolt be arról, hogy a Sziget Fesztivál területén, kedd este lekapcsoltak két holland drogdílert, vette észre az . Az elfogott drogdílerek ellen kábítószer-kereskedelem vádjával indítottak nyomozást.

A dílerek 500 db kinyomtatott árlistát is készítettek – idézték fel a közleményben. Úgy buktak le, hogy a biztonságiaknak feltűnt a túl sok ember, aki állandóan a sátrukhoz járt, így aztán szóltak a rendőröknek.

A rendőrök találtak egy slusszkulcsot is a csomagok között, de az azóta letartóztatott hollandok nem árulták el, hol van az autójuk – közölték.

Végül a III. kerületi Reményi Ede utcában megtalálták az autót, amelyből az eredeti fogás többszöröse, egyebek mellett csaknem négyezer ecstasytabletta és műanyag fiolában 15 kilónyi füves cigi került elő.

Újabb nagy mennyiségű drogot találtak a holland dílerek autójában

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói megtalálták a két holland férfi autóját, amiben közel 17 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók.

A két holland férfinél így összesen – körülbelül százmillió forint értékben – húszezer ezer adag kábítószer volt – olvasható a police.hu oldalon. A III. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a Volkswagen Caddyt lefoglalták.​

Hirdetés