„Úristen, Mr. Pacal” – mondta a Sziget Fesztivál 2019 egyik lakója Németh Szilárdra, miután felismerte. De hogyan állták a sarat a további magyar politikusainkkal szemben? Tudták, hogyan néz ki Karácsony Gergely, Orbán Viktor, Donáth Anna, Semjén Zsolt, Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Jakab Péter vagy éppen Puzsér Róbert?

A Sziget Fesztivál 2019 nem csak az olyan nevekről marad emlékezetes számunkra, mert Ed Sheeran vagy éppen a Foo Fighters adott koncertet. A Szigetlakók, azaz a Szitizenek válaszai miatt is, akik egészen humoros válaszokat adtak arra az egyszerű kérdésünkre: ki van a képen.

Sziget Fesztivál 2019 Sátrak
Sziget Fesztivál 2019 / Fotó: Csudai Sándor

A válaszadók között feltűnik Veiszer Alinda és a 2015-ös Ki Mit Tube? nyertese, Bánki Beni is. És hogyan jellemezték Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselőt?

  • A Rezsidémon
  • Mr. Pacal
  • Csepeli patrióta
  • A töritanárunk disznónak becézte, csak úgy beszéltünk róla sajnos

Orbán Viktor magyar miniszterelnököt szinte kivétel nélkül mindenki felismerte. Ahogy fogalmaztak: „Orbán Viktor? Az atyánk!”. Bánki Beni arról kérdezte a mellette lévő barátját, hogy „nem rajta voltunk tegnap, a Nagyszínpadon”. Ha a VOLT Fesztiválon lettünk volna, nem is lőtt volna mellé Bánki.

Azonban Hadházy Ákos független országyűlési képviselőt autóversenyzőnek nézték, míg egy Szigetlakó állítása szerint „vele [Puzsér Róbert] már szívtam egy párat.”

Ők a 2019-es Sziget Fesztivál legmenőbb arcai – Fotók

Nincs Sziget Fesztivál plüss overál nélkül! Ez az általában mesefigurákat vagy nem létező lényeket megelevenítő jelmez nem igazán akar kimenni a divatból. Valahol érthető, hiszen a mókás, kreatív öltözék egyszerre funkcionál menő partyszettként és pizsamaként. A képen látható baloldali fiatalember mindezt még egy rózsaszín tütüvel is megspékelte, ami szintén praktikus koncertek alatt: megnöveli az egy személyre jutó minimális teret.

Donáth Anna frissen bekerült, „momentumos gádzsit”, EP-képviselőt viszont rendre összetévesztették Cseh Katalin párttársával. Karácsony Gergely Budapest főpolgármester-jelöltjét egyszerűen Amerika kapitánynak nézték.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet