Rászorulók kapják az idei szigeti fesztiválozók által hátrahagyott három teherautónyi felszerelést, ezek között hálózsákokat és mintegy 600 sátrat – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint az idei volt a második év, amikor a Sziget fesztivál 2019 területének kitakarítása előtt a karitatív szervezet átválogatta az ott maradt felszereléseket.

Sziget Fesztivál 2019 Sátrak
Sziget Fesztivál 2019 / Fotó: Csudai Sándor

Azt írták, hogy a jó állapotú adományokat rászorulóknak, nehéz körülmények között élő családoknak, hajléktalanoknak, és partnerszervezetein keresztül határon túli családoknak juttatja el a szeretetszolgálat.

Tényleg ennyire nehezünkre esik az adakozás? – Vélemény

Az Astoria és az Uránia között egy régi újságos bódé mellett ül egy bácsi, a tábláján ezt áll: „Én is voltam úgy, te is lehetsz így.” Lesütöm a szemem, és azon tűnődöm: „Mit tehetnék?” Máskor arra gondolok, „ötszáz forint van a pénztárcámban, kenyeret akartam venni.” Versenyre keltem egy kéregetővel, hogy kinek kell jobban?

A kétnapos akcióban a százötven önkéntes:

  • 600 otthagyott sátrat
  • 500 kempingszéket
  • 400 felfújható
  • ugyanennyi polifoam matracot
  • 17 köbméternyi törölközőt és hálózsákot, takarót, valamint jelentős mennyiségű ruhaneműt, illetve cipőt és papucsot

gyűjtött össze. A felszereléseket a szervezet budapesti raktárába szállították, ahol alaposan átválogatják, szükség esetén szárítják és megtisztítják azokat, írja az Index. A jó állapotú adományokat rászoruló embereknek, nehéz körülmények között élő családoknak, hajléktalan embereknek, és partnerszervezetein keresztül határon túli családoknak juttatja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, írták.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet