A járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt a tavalyihoz hasonlóan idén sem lesz Sziget Fesztivál. A szervezők bejelentették: Európa egyik legnagyobb zenei rendezvénye, amely Magyarország legfontosabb turisztikai rendezvénye, 2022-ben nagy visszatérést tervez.

A Sziget Fesztivál nagy visszatéréséhez méltó lesz 2022

“Sajnos lejárt az idő, döntenünk kellett az idei Szigetről. Szomorú szívvel, de felmérve a felelősségünket, látva a bizonytalanságok sokaságát, akár az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások hazai és nemzetközi szerepe terén, arra az elhatározásra jutottunk, hogy mostantól inkább a jövő évi Szigetre készülünk” — idézte Kádár Tamást, a fesztivál főszervezőjét az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény.

Mint írták, a szervezők tervei szerint 2022-re a hosszú szünet utáni nagy visszatéréshez méltó rendezvényekkel készülnek.
Sziget Fesztival 2021 Koronavirus Sziget 2022
Kárpótlásként Jövőre Annál Nagyobb Ünneplést Terveznek. / Fotó: Sziget Fesztivál Facebook Oldala

Kádár Tamás elmondta, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a rendezvényekhez kapcsolódó cégek és dolgozók életét nagyon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette.

Nem lesz nagy fesztiválozás idén, de kitartanak

A fesztivál közleménye alapján a 2020-as (szintén elmaradt) fesztiválra váltott jegyek automatikusan érvényesek lesznek a 2022-es rendezvényen. A Sziget befektetői hátterének és a nem visszaváltott jegyeknek és bérleteknek köszönhetően tudták átvészelni az elmaradt rendezvény okozta helyzetet, közleményükben azt írták, „Tartsatok ki! Mi is kitartunk”.

Az ország két másik nagy könnyűzenei rendezvényét, a soproni Telekom VOLT-ot és zamárdi Balaton Soundot sem rendezik meg idén, ezek szervezői már március közepén bejelentették ezt. A Fishing on Orfű fesztivál pótdátummal igyekezett védekezni a járvány ellen, idén augusztusban várják a fesztiválozni vágyókat.

A nagy koncerteket és fesztiválokat sorra mondják le szerte Európában, emellett a nemzetközi turnék is elmaradnak a bizonytalanság miatt.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet