Ezúttal is nagy neveket jelentett be a Sziget Fesztivál a 2022-es fellépői között.

Két év kényszerszünet után 2022-ben visszatér a Sziget Fesztivál, és a szervezők – a korábban bejelentett negyven fellépő mellé – most újabb, mintegy harminc nevet jelentettek be.

Köztük van a tavalyi MTV VMA díjra legtöbb kategóriában jelölt, végül az Év Előadója és a Legjobb Popvideó díjjal jutalmazott, Grammy-tulajdonos világsztár, Justin Bieber, valamint a népszerű lemezlovas, Calvin Harris. Érdekesség, hogy Justin Bieber 2023-ban is koncertezik Budapesten a turnéja keretében, amelyet még tavaly november elején jelentettek be a szervezők.

Mint közleményükben írják, az idei Szigeten több előadó is legfrissebb lemezanyagával érkezik: a Tame Impala például a The Slow Rush című albumot mutatja majd be. Sam Fender, akit 2020-ban a Brit Awards-on a Legjobb Új előadók közé jelölték, majd idén megkapta a Best British Alternative/Rock Act díját, de jelölt volt British Artist of the Year és – a Szigetre is érkező lemezével – a British Album of the Year díjra is. Szintén új lemezzel, a 2021-ben megjelent Therapy című hanganyaggal érkezik Anne-Marie is. A Nagyszínpadon lép fel továbbá az idei Brit Awards-on a Születő Csillag díjat elnyert Holly Humberstone-t és a német ütősökből és fúvósokból álló techno marching band, a MEUTE

Íme, a Sziget Fesztivál 2022-es fellépőinek eddigi teljes listája:

Justin Bieber, Calvin Harris, Tame Impala, Sam Fender, Anne-Marie, Steve Aoki, Nina Kraviz, Milky Chance, Bad Gyal, Holly Humberstone, Channel Tres, Kensington, Ofenbach, Mezerg, MEUTE, Noga Erez, Seth Troxler, Kölsch, Folamour, Role Model, Cate Le Bon, Tourist, Myd, Remi Wolf, Alfie Templeman, Kid Francescoli, Denis Sulta & Mella Dee, Dirtyphonics.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet