Követem Events Kiderült, hogy ki volt a nagy kedvenc komfortzónán innen...

Kiderült, hogy ki volt a nagy kedvenc komfortzónán innen és túl a Szigeten

Promóció

A Telekom VOLT Fesztivál után a Szigeten járt bevetésen a komfortzonankivul.hu oldalon elérhető játék. Aki vállalta a #mostgenerációs kihívást, és hajlandó volt kilépni a megszokott buborékból, az nemcsak a fülének szokatlan ritmusokról és addig ismeretlen együttesekről tapasztalhatott meg valami újat, hanem saját magáról is.

Ízléshatárok feszegetése

Promóció
- Advertisement -

Lehetne-e jobb terepe a fesztiválozók ízléshatárainak feszegetésére, mint a „Legjobb Zenei Felhozatal” elismeréssel is díjazott, idén 565 ezres látogatószámmal rekordot döntő Sziget? Ami a koncertfeelinget és a ritmusképleteket illeti, a  Telekom VOLT-on idén már debütált, komfortzonankivul.hu játék ezúttal is izgalmas felfedezésre hívta a fesztiválozókat.

Az eszköz először a megadott Spotify-account vagy egy rövid teszt alapján bekalibrálta a regisztráló zenei komfortzónáját. S ez alapján a jellemző stíluson belül és azokon kívül is tudott programokat ajánlani.

Sziget 2018 / Fotó: Sziget Fesztivál

A komfortzonankivul.hu oldalnak a játék ideje alatt közel 44 ezer látogatója volt, a zenei bátorságpróbára pedig majd’ háromezren regisztráltak a két fesztiválon. A koncerteken csápolók összesen 1.950, értékes pontokat érő Insta szelfit töltöttek fel #komfortzonankivul és #komforzonanbelul hashtaggel- Ezeket később menő fesztiválcuccokra válthatták.

A „szigetlakók” körében a nemzetközi pop volt a legnépszerűbb. azt követte az elektronikus zene, azon belül is a trópusi house-dallamok. a Telekom VOLT-on pedig jellemzően a metál zene vitte a prímet.

A bronzérem a Szigeten a magyar popzene nyakában landolt, ami az egyetlen hazai stílusként szerepel a komfortzónán belüli listák dobogóján. Ugyanez a műfaj a komfortzónán kívül ajánlott zenék sorrendjében az ezüstöt zsebelte be, nem sokkal lemaradva a magyar rockzene után. A Telekom zenei iránytűje így a színes hazai felhozatal felé terelgette leginkább a hallgatóságot. Ez a sokszínű tábort nem csak egy új nyereményhez, de talán egy-egy új kedvenc előadóhoz is hozzásegítette.

A legnépszerűbbek

A konkrétumokat nézve érdekes fordulat, hogy a komfortzónán belüli programajánlót az érzelmes, néha pszichedelikusba hajló indierock-banda, a The War on Drugs vezette a Szigeten.

The War on Drugs / Fotó: Gilde Magazine

Holtversenyben mellette kapott helyet az elektronikus pop vonalat képviselő Clean Bandit. Ők tavaly lemondták, az idén viszont nyitották a fesztivált. Őket követte Kendrick Lamar 12-szeres Grammy- és Pulitzer-díjas rapper, a brit popot játszó ex-Oasis Liam Gallagher. Majd a Sziget első napjának nagyszínpadi fő koncertjét adó, leginkább az alternatív hip-hop stílusba sorolható Gorillaz.

Gorillaz / Festileaks.com

A komfortzónán kívüli kategória élén egy 1980-as évek végén, 1990-es évek elején aktív, német jazz-rock bandát találunk. Valószínűleg a legtöbb fesztiválozónak még a Missin’ Link név sem volt ismerős, pláne az együttes által megszólaltatott, múltidéző zenei hangzás.

A magyar pop műfaj képviseletében az Irie Maffia énekesét, Senát találjuk a listán, aki ezúttal az afrikai gyökerű elektronikus tánczenét játszó RedRed zenekarral állt színpadra a Szigeten.

Az ötödik helyen a blues-rock gyökerekhez visszanyúló Pély Barna landolt.

Akiknek nem stílusuk az elektronikus hangzás, azoknak az alkalmazás leginkább az Afriqua b2b Polarize és Jesse Calosso fellépéseit javasolta ráhangolódásként.

A komfortzonankivul.hu persze nem hivatalos közízlés-kutatás, inkább a fesztiválhangulatot színesítő játék, jó buli, izgalmas zenei kísérlet. Egy igazi #mostgenerációs életérzés, a bizonyítéka annak, hogy néha érdemes kilépni a megszokott keretek közül, hogy megtapasztaljunk valami újat, érdekeset.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3