A Mumford and Sons kitüntette a Sziget Fesztet

Európában csak a Szigeten lép fel fesztiválon idén a Mumford and Sons. 

Mint arról a napokban írtunk, végre fény derült a nevekre a Sziget zenei felhozatalát tekintve. Köztük szerepel a a Mumford and Sons is. Na, de hogyan!

Marcus Mumford 2007-ben alapította meg együttesét, alig két év múlva első lemezükkel fénylő üstökösként robbantak be a nemzetközi zenei élet legjobbjai közé, az Egyesült Királyságban négyszeres, az Egyesült Államokban kétszeres platinalemez lett.

mumford xlarge
/ Fotó: The Telegraph

A Mumford and sons második lemezékből, a Babelből pedig már több mint egymillió példányt adtak el és megannyi slágerlista tolta az élvonalba. A 2013-as Grammy-díjátadón, a Babel elnyerte az év albuma címet. 2013-ban megkapták továbbá a Brit Award legjobb brit banda díját is.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Harmadik lemezükön, a Wilder Mind hanghordozón már “bendzsó nélkül, bőrdzsekiben” játszottak, azaz lefordultak a folkos útról, átnyergelve az indie-rock pályára.

Most pedig szerte Európában csak Budapesten hallhatja őket a fesztiválozó közönség egy exkluzív koncert erejéig. 

Közben a Sziget háza tájáról érkező hírek alapján úgy tűnik, hogy jövő hétfőn (29-én) egy újabb főműsoridős sztárt jelentenek be a Sziget Nagyszínpadára. Várjuk, Vincent?

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból