A CNN műsorában nyilatkozott Szijjártó Péter, ahol válaszolt a magyar kormányt érő kritikákra, amelyek szerint a koronavírus törvény adta felhatalmazással valójában autokráciát akarnak kiépíteni.

Álhír, semmi több

A külügyminiszter visszautasította a vádakat és hangsúlyozta, hogy a rendkívüli helyzet miatt más országok is hasonló döntéseket hoznak, írja az ATV.

Szijjarto Peter Cnn Alhir Fake News Koronavirus Magyar Kormany
Szijjártó Péter / Fotó: Mónus Márton / Mti

Szijjártó Péter szerint álhíreket és hazugságokat terjesztenek a kornavírus-törvénnyel kapcsolatban a médiában. Az amerikai CNN televízióban adott interjúban Christiane Amanpour kérdésére, hogy mi indokolta azt, hogy más országokkal szemben a magyar törvényhozás nem működik.

Szijjártó Péter: „Teljes médiaszabadság van Magyarországon”

„Teljes médiaszabadság van Magyarországon. Nem tud egyetlen olyan szegmenst se megnevezni a magyar nyilvánosságban, legyen az tévé, rádió vagy internet, ahol a piacvezető csatorna kormánypárti lenne” – reagált a riporter felvetésére.

Szijjártó azt válaszolta, hogy a CNN álhírt terjeszt mivel a parlament valójában továbbra is ülésezik. “Milyen rendelkezéseket nem tudnak bevezetni, figyelembe véve az Önök nagyarányú többségét a kormányzatban és a parlamentben?” – kérdezte a műsorvezető.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Vannak a vírus elleni küzdelemre vonatkozó rendelkezések. Ezeknél, sok más országhoz hasonlóan lehetőségünk van rendeletalkotásra, mivel ezek sürgős ügyek, amiknél nincsen két hetünk arra, hogy a parlament törvényt hozzon, hanem azonnal lépnünk kell[/perfectpullquote]

– fejtette ki Szijjártó.

Magyar kritika helyett a saját problémákkal kellene foglalkozni a külügyminiszter szerint

Azokra a vádakra, hogy a kormány autokráciát akar kiépíteni, és a mostani törvény antidemokratikus, Szijjártó azt válaszolta, hogy az a felhatalmazás amit most a parlament megszavazott a magyar miniszterelnöknek, még mindig jóval szűkebb jogkört jelent, mint amivel például a francia elnök rendelkezik rendes körülmények között.

Megvan a koronavírus lehetséges ellenszere, augusztusra kész lehet

Az interjúban a San Franciscó-i Jacob Glanville – aki a Netflix Pandemic című dokumentumfilmjében is látható – kifejtette, hogy a laboratóriumban olyan semlegesítő antitesteket állítottak elő, amelyek képesek blokkolni a vírust. Mint hozzátette, “egy sor szuperhatékony antitestet fejlesztettünk ki, amely blokkolja a vírus felületén lévő tüskéket, így a vírus elveszíti fertőzőképességét- fogalmazott az immunológus.”

A külügyminiszter hangoztatta, hogy olyankor amikor százával halnak meg európai emberek, az európai vezetőknek Magyarország kritizálása helyett a saját országukban megoldandó problémákkal kellene foglalkozniuk.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet