Kereken 100 ember, köztük 7 kiskorú került detoxikálóba újévkor

Az újévi ünneplés olykor átcsaphat alkoholmérgezésbe.. Az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint 7 kiskorú is detoxikálóba került.

Több mint 3050 esetük volt

Száz embert, köztük hét kiskorút kellett detoxikálóba vinni szilveszterkor – közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál pénteken az MTI-vel.

Szilveszteri Bulik 2020 Detoxikalo Gyorfi Pal
Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Győrfi Pál közleménye szerint 2020 utolsó napján 3050 esetük volt a mentőknek. Ebből a fővárosi feladatszám 879 volt.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek, szén-monoxid-mérgezések és belgyógyászati rosszullétek mellett idén a mentőegységeket két pirotechnikai eszközzel kapcsolatos balesethez riasztották – írta.

Egy rendőrautónyi petárdát foglaltak le Józsefvárosban

Pénteken a NAV munkatársai egy budapesti piachoz kértek rendőri intézkedést, miután pirotechnikai eszközöket árusítókat vettek észre – írja a 444 a Police.hu beszámolójára hivatkozva. A pénzügyőrök a rendőrök kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

A BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei igazoltatták a budapesti K. Lászlót, aki elismerte, hogy a parkolóban álló kocsit ő használja. Bár a slusszkulcsot a rendőrök érkezését látva eldugta, végül az is előkerült.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az intézkedés közben még egy pirotechnikai eszközökkel megrakott autót találtak, az abból árusító férfit és nőt is igazoltatták. A két járműből annyi petárdát és tűzijátékot foglaltak le, hogy a rendőrök alig tudták bepakolni a járőrkocsiba.

Az engedély nélküli árusokat előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési eljárás indult ellenük.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból